Σόου Γεωργιάδη με νέα καρφιά κατά Δένδια και ύμνους σε Σαμαρά

Σόου Γεωργιάδη με νέα καρφιά κατά Δένδια και ύμνους σε Σαμαρά
O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συντηρεί ένα εσωκομματικό μέτωπο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Επίδειξη ισχύος κατά την κοπή της πίτας του και θεωρίες συνομωσίας με Μαλδιβες και Μαδούρο. Αιχμές κατά εταίρων και Γερμανίας

Κάθε άλλο παρά διατεθειμένοι να ξεχάσουν τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια για την ακροδεξιά και το 18% του Αντώνη Σαμαρά το 2012 είναι οι σαμαρικοί με πρώτο τον αντιπρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετέτρεψε τη χθεσινή κοπή της πίτας του σε σόου με εσωκομματικά καρφιά.

“Να είστε περήφανοι που ανήκετε στη ΝΔ. Η παράταξη αυτή κράτησε όρθια την Ελλάδα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές” είπε ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ κ.Γεωργιάδης στους παρευρισκόμενους και πρόσθεσε με νόημα: “Εγώ θέλω να παίρνω το χειροκρότημά σας, το χειροκρότημα αυτής της παρατάξεως. Δεν με ενδιαφέρει το χειροκρότημα κανενός άλλου. Άλλοι μπορεί να χαίρονται με τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς χαιρόμαστε με τα χειροκροτήματα των νεοδημοκρατών”.

Αιχμή που απευθυνόταν προσωπικά στον κ.Δένδια, ο οποίος είχε χειροκροτηθεί και από το ΣΥΡΙΖΑ όταν εξαπέλυσε επίθεση στη Χρυσή Αυγή κατά τη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια ο κ.Γεωργιάδης ύμνησε για άλλη μία φορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε φυσικά το παρών στην κοπή της πίτας του αντιπροέδρου τον οποίο εκείνος έφερε στη ΝΔ. Χαρακτήρισε “μάθημα ιστορίας” την ομιλία Σαμαρά στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών και υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2012, διότι μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ όπως υποστήριξε εάν αρνείτο τότε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση θα έπαιρνε 50% στις επόμενες εκλογές. Σημειωτέον ότι οι επόμενες εκλογές έγιναν το Μάιο του 2012 και η ΝΔ πήρε το ιστορικό χαμηλό του 18%, γεγονός που είχε υπενθυμίσει ο κ.Δένδιας στις πρόσφατες δηλώσεις του προκαλώντας τη μήνιν των σαμαρικών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε άπαντες να είναι… ευγνώμονες στον κ.Σαμαρά και συνεχισε τις αιχμές κατά Δένδια: “Όχι να πυροβολούμε ο ένας τον άλλον για το πώς πήγαν άσχημα τα πράγματα στις εκλογές του 2012, όταν πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις εκλογές του 2012. Άλλο να στέκεσαι όρθιος όταν ο λαϊκισμός θερίζει και άλλο να παίρνεις εύκολες νίκες όταν σε πηγαίνει το ρεύμα”. Και πρόσθεσε ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι θα είναι νίκη απέναντι στον λαϊκισμό.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε βεβαίως ο κ.Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον Πάνο Καμμένο, με δόσεις θεωριών συνομωσίας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στο σενάριο πως ο πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στις Μαλδίβες όπου εγκλωβίστηκε λόγω πραξικοπήματος και τον έφεραν πίσω οι ειδικές δυνάμεις με εντολή Καμμένου, εκτιμώντας ότι για αυτό ήταν… μαυρισμένος όταν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι και υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι με αυτό “κρατάει” ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον κ.Τσίπρα.

“Ο Καμμένος εκβίασε και ο Τσίπρας εκβιάστηκε. Έτσι γίνονται οι δουλειές στην πρώτη φορά αριστερά, καθαρά και παστρικά, όπως γίνονται στην Κόζα Νόστρα” δήλωσε μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, υποστηρίζοντας ότι τον εξύβριζε συστηματικά επειδή ήθελε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε δε στο ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με Μαδούρο και Ποδέμος, και απείλησε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ψάξει τις σχέσεις του κ.Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, διότι όπως είπε: “Δεν είναι άδολη και ιδεολογική η υποστήριξη του κ.Τσίπρα στο Μαδούρο”.

Εξέφρασε όμως και δυσαρέσκεια για τους Ευρωπαίους εταίρους σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, με αφορμή και την υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τους… μάλωσε που πίστεψαν όπως είπε ότι ο κ.Τσίπρας είναι σοβαρός ηγέτης και σχολίασε με το γνωστό του στυλ: “Να δω το μοναδικό υποστηρικτή του Μαδούρο στην Ευρώπη να παίρνει το Νόμπελ Ειρήνης, να ξεφτιλιστεί και η Ευρώπη και η Γερμανία”.

Η κοπή της πίτας του κ.Γεωργιάδη ήταν και μία γενικότερη εσωκομματική επίδειξη δύναμης εν όψει εκλογών, καθώς πράγματι έγινε το αδιαχώρητο, ενώ το παρών έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ. Δεν έκρυψε άλλωστε την επιθυμία (ή την αγωνία του) να εκλεγεί πρώτος στο Βόρειο Τομέα της πρώην Β΄ Αθηνών, στον οποίο υποψήφιος θα είναι όμως και ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που φέρεται ως φαβορί για την πρωτιά, ενώ ο κ.Γεωργιάδης δικαίως ή αδίκως καλείται να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά τις συνέπειες από την υπόθεση Novartis (στην οποια αναφέρθηκε τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να βρει τίποτε εις βάρος του).

“Εάν λάβω πολλές ψήφους ο Τσίπρας θα αισθανθεί πίκρα και μία τέτοια πίκρα πρέπει να τον κεράσουμε”, υποστήριξε μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε στο τέλος της ομιλίας του στο βήμα τους συνυποψηφίους του στο Βόρειο Τομέα που ήταν παρόντες στην κοπή της πίτας. Μεταξύ αυτων που κάλεσε στο βήμα ως υποψηφίους βουλευτες ήταν ομως και καποιοι που… δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από το κόμμα, όπως οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Γιάννης Παπαθανασίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Γεωργιάδης έχει κάνει ανοίγματα φιλίας στον κ.Ρουσόπουλο, με τον οποίο θέλει να κινηθούν ως δίδυμο στις εκλογές, ώστε να “ξεπλυθεί” στο καραμανλικό ακροατήριο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Τραγάκης, Σοφία Βούλτεψη, Κατερίνα Μάρκου, Ιάσων Φωτήλας, Μάκης Βορίδης, Κώστας Τζαβάρας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μάριος Σαλμάς, Βασίλης Οικονόμου, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι της περιοχής, οι υποψήφιοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Βασίλης Ξυπολητάς,Νίκος Κωστόπουλος, Ιωάννα Καλαντζάκου, Ζωή Ράπτη, Σωτήρης Ησαϊας, Μανώλης Γραφάκος, Φώτης Καρύδας, ο Αντώνης Πανούτσος, ο Θάνος Πλεύρης, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Λοβέρδος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Άρης Πορτοσάλτε και οι πρώην ευρωβουλευτές Μανώλης Μαυρομάτης και Νίκη Τζαβέλλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα