Σοβαρές καταγγελίες Πολάκη για τον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου

Σοβαρές καταγγελίες Πολάκη για τον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου
Ο Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Σε καταγγελίες σε βάρος του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς από βήματος της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά την συζήτηση για την άρση της ασυλίας του

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων, δημοσίευμα της φημερίδας Documento τον Οκτώβριο του 2020, αποκάλυπτε με στοιχεία που, όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, “δεν διαψεύστηκαν ποτέ και από κανέναν: 1) ότι η Τράπεζα Πειραιώς χάρισε πάνω από μισό δις ευρώ σε 4-5 μεγαλοεφοπλιστές για δάνεια που είχαν πάρει με “αέρα” επί διοικήσεως Μιχάλη Σάλλα, και 2) ότι η τωρινή διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ζητήσει πίσω αυτά τα χρήματα, αλλά – «πατώντας» πάνω στον κατάπτυστο νόμο 4637/2019 της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη – φρόντισε να “καθαρίσουν” οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές και τα ανώτατα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς από την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους για τα κακουργήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος”.

Όπως ανέφερε στη μήνυση του ο κ. Στουρνάρας, η φράση «ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη» δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και επιπλέον, τέτοιου είδους εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ.

Κατά τον Π. Πολάκη βλαπτική επίδραση σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος ασκούν οι πράξεις και παραλείψεις του διοικητή της κ. Στουρνάρα και όχι οι καθαρά πολιτικοί, δικοί του χαρακτηρισμοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα