Σπ. Δανέλλης: “Δεν με αφορά σενάριο συμπόρευσης με την ΝΔ”

Σπ. Δανέλλης: “Δεν με αφορά σενάριο συμπόρευσης με την ΝΔ”
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης Eurokinissi

Ο βουλευτής του Ποταμιού απάντησε μιλώντας στο NEWS 24/7 RADIO στον όρο που έθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, να μην ψηφίσει το Ποτάμι τη συμφωνία των Πρεσπών, για να συνεργαστεί με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

“Δεν φταίει εκείνος. Φταίμε εμείς που αφήνουμε περιθώρια”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης o βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο NEWS 24/7 RADIO στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού και σχολιάζοντας τον όρο που έθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης στο Ποτάμι, να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, για να συνεργαστεί με την ΝΔ. Και τόνισε: “Δεν μπορώ να φανταστώ τι σχέση έχει το Ποτάμι με τη ΝΔ και πώς θα μπορούσε να συνυπάρξει με τη ΝΔ που έχει κάνει εθνικολαϊκιστική στροφή. Το μακεδονικό είναι ταυτοτικό ζήτημα για τα κόμματα”. “Η έμφαση -συνέχισε- στην στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η στρατηγική ήττα του Γ. Παπανδρέου τι έφερε; Έφερε στην ηγεσία της ΝΔ τον Α. Σαμαρά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Ευ. Βενιζέλο”. “Πρέπει -τόνισε- να αποσαφηνίσουμε τη φυσιογνωμία μας, πληρώσαμε ακριβά το αμφιλεγόμενο και το απολιτίκ. Και αυτό θα γίνει στο συνέδριο του Ποταμιού”. Ο κ. Δανέλλης επανέλαβε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών που “έχει περισσότερα θετικά από όσα καλύπτουν την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδορισμό erga omnes. Είναι εθνική ανάγκη να τελειώνουμε με όλες τις εκκρεμότητες στα δυτικά Βαλκάνια”.

Κατά τον κ. Δανέλλη, “το Ποτάμι στήθηκε για να λέει τα πράγματα όπως είναι χωρίς λαϊκισμούς. Αυτό που καταγράφεται στη συνείδηση της κοινωνίας είναι πως όλοι είναι το ίδιο, υπάρχει μια αίσθηση γενικότερης υποκρισίας και κυνισμού. Τρίβουν τα χέρια τους όσοι εχθρεύονται τον κοινοβουλευτισμό. Βγαίνοντας από τον πολιτικό επαρχιωτισμό που μας διακρίνει πρέπει να συμμετέχουμε στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα