Σπ. Δανέλλης: Ένα κόμμα που ετεροκαθορίζεται δεν έχει μέλλον

Σπ. Δανέλλης: Ένα κόμμα που ετεροκαθορίζεται δεν έχει μέλλον
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης Eurokinissi

"Οι συμμαχίες κρίνονται επί των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, σημασία έχει με ποιους έχεις στρατηγική προσέγγιση", τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του Ποταμιού.

“Η αυτονομία του Ποταμιού είναι το μεγάλο ζήτημα προς επίλυση στο συνέδριο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει για αυτόνομη πορεία, το θέμα είναι αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και αν μπορούμε να τις δημιουργήσουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα”. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και πρόσθεσε:

“Δεν θέλω να δεχτώ ότι υπάρχουν προσυνεννοήσεις και ειλημμένες αποφάσεις. Μπορεί όμως να υπάρχουν. Δεν είναι δογματική η στάση μου υπέρ των προοδευτικών συγκλίσεων και υπέρ του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμμαχίες κρίνονται επί των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, σημασία έχει με ποιους έχεις στρατηγική προσέγγιση. Το μακεδονικό προσδιορίζει την ταυτότητα ενός κόμματος, άρα σε απομακρύνει από μια κατεύθυνση ή σε ωθεί προς αυτή. Το ίδιο ισχύει και με τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη ρύθμιση του εργασιακού χώρου. Από τη στάση μας προσδιορίζεται με ποιους μπορείς να συνυπάρξεις. Εμείς τι κοινό έχουμε με τις απόψεις Βορίδη για “ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς” ή Κύρτσου για τον “μη ακροδεξιό Όρμπαν”; Στην αναδιαμόρφωση της Ευρώπης πρέπει να έχουμε ρόλο σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν κοινό όραμα για την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα