Σπίρτζης: Ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς

Ο  τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης
Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης EUROKINISSI

"Η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο. Το προσωπείο του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού έχει ήδη καταρρεύσει" αναφέρει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

"Το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς" αναφέρει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

"Αντί για αποκομματικοποίηση και ανεξαρτησία της δημοσιάς διοίκησης, θεσμοθετείται η παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων.

ADVERTISING

Αντί για σύγχρονες δομές διακυβέρνησης και συντονισμού, θεσπίζεται η ενός ανδρός αρχή του Πρωθυπουργου.

Αντί για αξιόπιστους και ανεξαρτήτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προβλέπεται ο διορισμός του επικεφαλής της μιας και μόνης ελεγκτικής αρχής από τον πρωθυπουργό.

Αντί για ενίσχυση των αξιόπιστων και ανεξάρτητων δομών έλεγχου, ανατίθεται ελεγκτικό έργο σε ιδιώτες χωρίς κανένα εχέγγυο ανεξαρτησίας.

Αντί για καλή νομοθέτηση, η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινιάζει το νομοθετικό της έργο χωρίς δημόσια διαβούλευση και επεξεργασία από την ΚΕΝΕ, ερήμην της δημόσιας διοίκησης και των κοινωνικών φορέων" τονίζει ο κ. Σπίρτζης.

Όπως σημειώνει, "η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο. Το προσωπείο του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού έχει ήδη καταρρεύσει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος 

SHARE:

24Media Network