Σπυράκη: Ατυχές το παράδειγμα Καραγκούνη για “ασφαλιστικό Πινοσέτ”

Σπυράκη: Ατυχές το παράδειγμα Καραγκούνη για “ασφαλιστικό Πινοσέτ”
H Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, "άδειασε" τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις εξαγγελίες Τσίπρα.

“Η συμφωνία των Πρεσπών καταργείται μόνο με εκλογές πριν από την κύρωσή της. Τα Σκόπια με τις υπογραφές που μπήκαν παίρνουν το διαβατήριο για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ολα τα άλλα που λέει ο κ. Τσίπρας είναι τζάμπα μαγκιές. Η συμφωνία έχει υπογραφεί και έχει παράξει ήδη αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός δεν έχει νομιμοποίηση να την κυρώσει” είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη στο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, απαντώντας στην πρόκληση του πρωθυπουργού προς τον Κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών αν κερδίσει τις εκλογές.

Η κ. Σπυράκη άδειασε τον βουλευτή της ΝΔ  Κώστα Καραγκούνη για όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα στο News 24/7 στους 88,6 για το “ασφαλιστικό Πινοσέτ” λέγοντας: “Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό θα αναλυθεί στη ΔΕΘ από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο πρώτος πυλώνας είνα δημόσιος και υποχρεωτικός, ο δεύτερος είναι υποχρεωτικός και αφορά έναν προσωπικό κουμπαρά στο ταμείο καθενός ή σε ιδιωτική ασφαλιστική, ο τρίτος πυλώνας είναι προαιρετικός και αναφέρεται στην ιδιωτική ασφάλιση. Το κάνουν χώρες όπως η Νορβηγία και άλλες πολύ προηγμένες χώρες. Ηταν ένα από τα πιο ατυχή παραδείγματα που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η αναφορά στον Πινοσέτ από τον Κ. Καραγκούνη.

Στις ερωτήσεις για το ποιες από τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα θα υλοποιήσει ο Κ. Μητσοτάκης αν κερδίσει τις εκλογές η ευρωβουλευτής είπε τα εξής: “Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας όχι το πρόγραμμα των προηγούμενων. Ο κ. Τσίπρας κόβει φόρους και την ίδια ώρα μεγαλώνει το κράτος. Είναι λογικό αυτό; Ο κ.Τσίπρας δεν έχει τη δυνατότητα και την πολιτική βούληση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του. Εμείς δεν θα υλοποιήσουμε ό,τι νομοθετηθεί και αφορά σε προσλήψεις και δαπάνες του κράτους. Η ΝΔ έχει το δικό της πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων, έχουμε λόγου χάρη δεσμευτεί για μείωση φόρων στο 9% για όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 10.000. Εχουμε πει κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό. Εχουμε ζητήσει την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων. Ο κ. Τσίπρας τα αφήνει όλα ανοιχτά. Δεν βάλαμε την υπογραφή μας στη μείωση των συντάξεων, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την έβαλαν”.

“Θέλουμε εκλογές -συνέχισε η Μ. Σπυράκη- το νωρίτερο δυνατόν. Η παραμονή της κυβέρνησης είναι πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας. Εξαγγελίες ατάκτως ερριμένες χωρίς κοστολόγηση δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα. Το κόστος δανεισμού της χώρας είναι υψηλό όχι μόνο γιατί το διεθνές περιβάλλον είναι ασταθές, γι’ αυτό δεν επηρεάζονται το ίδιο τα ομόλογα της Πορτογαλίας ή της Κύπρου, αλλά επειδή δεν έχουμε κυβέρνηση με αξιοπιστία. Το επιτόκιο είναι ο καθρέφτης του ρίσκου της χώρας. Οι αγορές μας στήνουν στον τοίχο. Η εικόνα που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων ακόμη και στην προεκλογική περίοδο”. Σε σχέση με την προοπτική επανεκλογής του Πρ. Παυλόπουλου στην ΠτΔ η εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε:  “Να γίνουν εκλογές, να δούμε τις πλειοψηφίες και εδώ είμαστε”. Τάχθηκε υπέρ των ευρωεκλογών με σταυρό και όχι μια λίστα λέγοντας ότι “πρέπει να εκλεγόμαστε όλοι και να απολογούμαστε στους ψηφοφόρους μας. Είναι μια διαδικασία επιλογής των πολιτών που ακούν και ξέρουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα