Σπυράκη: Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό έχουν δρομολογηθεί ερήμην μας

Σπυράκη: Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό έχουν δρομολογηθεί ερήμην μας
H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη eurokinissi

"Είναι αργά" ακόμα και για ενημέρωση της αντιπολίτευσης είπε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Τι είπε για τα μηνύματα Καραμανλή και Σαμαρά για το θέμα η Μαρία Σπυράκη

Σκληραίνει τη στάση της η ΝΔ για το σκοπιανό με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι “είναι αργά” ακόμα και για κυβερνητική ενημέρωση.

Ερωτηθείσα η Μαρία Σπυράκη να σχολιάσει τις εναρκτήριες συνομιλίες Νίμιτς με τους εκπροσώπους Αθήνας και Σκοπίων σημείωσε ότι “δυστυχώς η κυβέρνηση χειρίζεται ένα κρίσιμο ζήτημα με όρους εσωτερικούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται ένα εθνικό θέμα δύο μήνες τώρα. Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην μας. Είναι αργά για ενημέρωση”.

Μάλιστα η κα Σπυράκη πρόσθεσε ότι “πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζεται η σύγκληση του συμβουλίου εξωτερικής. Αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε ληφθεί στην έναρξη της διαδικασίας. Τώρα είναι αργά. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα πάει και θα ζητήσει να μάθει αν η θέση Κοτζιά δεσμεύει τη κυβέρνηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης”.

Τη ίδια ώρα με σαφή διάθεση υποβάθμισης των μηνυμάτων που εξέπεμψαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς μέσω των συναντήσεών τους με τις πανμακεδονικές οργανώσεις η κα Σπυράκη ανέφερε “οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν όπως επιλέγουν”.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μηνυμάτων αλλά και των δηλώσεων άλλων στελεχών για το αν η γραμμή του Βουκουρεστίου αποτελεί την εθνική γραμμή ή την κόκκινη εθνική γραμμή και αν υπάρχει διχογνωμία στη ΝΔ και ποια τελικά είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κα Σπυράκη απάντησε: «Η θέση μας είναι σαφής. Το ελάχιστο είναι μια συμφωνία με βάση το Βουκουρέστι και μια λύση πακέτο (σ.σ. όνομα, erga omnes, αποκήρυξη αλυτρωτισμού Σκοπίων). Αντί κάποιοι να εξυφαίνουν σενάρια για τη ΝΔ στα υπόγεια του Μαξίμου καλά είναι να θυμηθούν τι δήλωναν το 2008 όταν ζητούσαν οι κ.κ. Γαβρόγλου και Τσακαλώτος την αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ενώ και για τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για την όνομα της Μακεδονίας και τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ η κα Σπυράκη ανέφερε ότι “οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν. Και οι βουλευτές ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα κάνουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα