Σπυρόπουλος: Η κ. Μπακογιάννη τρομοκρατεί μέλη της ΕΥΠ

Σπυρόπουλος: Η κ. Μπακογιάννη τρομοκρατεί μέλη της ΕΥΠ
Eurokinissi

Στο θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος και διερωτήθηκε "αν οι συνταγματολόγοι χώρας έχουν άδικο και οι μόνοι που ξέρουν είναι οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης".

“Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Θέλουμε να έρθει ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα έχει όλη την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη και να βγουν όλα στο φως” είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις υποκλοπές διερωτήθηκε: “Όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας έχουν άδικο και οι μόνοι που ξέρουν είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση της ΝΔ; Θα καταπατάμε δηλαδή το Σύνταγμα και θα πηγαίνουμε στο δικαστήριο;”.

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί τη δημοσιοποίηση των λόγων παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ο Γραμματέας του κόμματος τόνισε πως “ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Θέλουμε να έρθει ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα έχει όλη την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη και να βγουν όλα στο φως. Η Κυβέρνηση λέει ότι δεν φοβάται τίποτα, αλλά η κα. Μπακογιάννη βγαίνει και στην ουσία τρομοκρατεί και απειλεί μέλη της ΕΥΠ ότι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή αν καταπατήσουν το απόρρητο. Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι: άρθρο 14 παρ. 4 στο ν. 3649/2018, που λέει ξεκάθαρα ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, δηλαδή σήμερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους ή στον επικεφαλής της ΕΥΠ να μην υπάρχει απόρρητο και να δοθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται. Αλλά εκείνοι ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί στο αυτί. Η ΕΥΠ, άραγε, υπόκειται σε κάποιον έλεγχο; Ή είναι ένα σύστημα στο οποίο ο εκάστοτε διοικητής της υπηρεσίας κάνει ό,τι θέλει;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα