Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έστω και τώρα να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έστω και τώρα να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη

Ο κ. Τσίπρας- έστω και τώρα- έχει την ιστορική ευκαιρία να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

"Οι συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός σήμερα στις Βρυξέλλες και τη Δευτέρα στο Βερολίνο θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την τύχη της χώρας", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

"Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με την πλάτη στον τοίχο γιατί η κυβέρνηση κατάφερε να μείνει χωρίς συμμάχους τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες, κυρίως του βορρά, πυροδοτούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σενάρια, που δυστυχώς, καλοβλέπουν και κάποιοι άφρονες στην Αθήνα", σημειώνει και προσθέτει:

"Η ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι «αν δεν βρεθεί λύση δεν έχουμε λεφτά» ήρθε και αυτή πολύ αργά. Αρκετοί συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο δαπάνησαν δεκάδες ώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα διατυμπανίζοντας ότι «δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης», δημιουργώντας έτσι μια ψευδή εικόνα για τις δυνατότητες των κρατικών ταμείων. Η αβεβαιότητα που τώρα απλώνεται στη χώρα έχει, λοιπόν, υπογραφή. Αλλά δεν είναι η ώρα για κριτική".

"Ο κ. Τσίπρας- έστω και τώρα- έχει την ιστορική ευκαιρία να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη. Δεν μπορεί στο όνομα εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών εκβιασμών να θυσιάσει τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον των πολιτών της. Και επειδή ο Πρωθυπουργός επικαλείται διαρκώς τη λαϊκή εντολή, του επαναλαμβάνουμε ότι ο λαός ψήφισε υπέρ μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους, που δε θα θέτει με κανέναν τρόπο σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη", καταλήγει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network