Σε κρίση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αντικαταστάθηκε ο Κ. Μαρκόπουλος

Σε κρίση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αντικαταστάθηκε ο Κ. Μαρκόπουλος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σκληρή κριτική από Ζώη και Μαρκόπουλο στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Τι αποφάσισε η ΚΟ του κόμματος, που συνεδρίασε με διαφορετικό γραμματέα

Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά από απαίτηση βουλευτών του κόμματος.

Το κλίμα στο κόμμα είναι πολύ βαρύ, μετά τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής των ΑΝΕΛ, καθώς ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο για τη στρατηγική που ακολουθεί.

Πυρά εξαπέλυσαν οι βουλευτές Χρήστος Ζώης και Κώστας Μαρκόπουλος, οι οποίοι επιτέθηκαν στον πρόεδρό τους, κυρίως για την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Καμμένος, ειδοποιήθηκε για τα όσα είχαν λεχθεί και πήγε στη συνεδρίαση για να παρέμβει. Τόνισε ότι η εσωστρέφεια δεν βοηθάει το κόμμα και όλα τα προβλήματα θα λυθούν στο συνέδριο του Απριλίου. Όταν όμως τέλειωσε την ομιλία του αποχώρησε αμέσως με αποτέλεσμα να οργιστούν ακόμα περισσότερο τα στελέχη του κόμματος.

Άρνηση Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την ΚΟ

Όπως ανακοινώθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, “λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς”.

Στην ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Απο την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος. Νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 13:00.

Η ομιλία Καμμένου στη Διοικούσα Επιτροπή

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διαξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013. Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

“Το συνέδριο, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο” είπε ο κ. Καμμένος

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι σήμερα μιλούν για καταγγελία του Μνημονίου και υποστήριξε πως “η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο”.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ, όπως είπε,”το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή”.

“Το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά”, ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Τέλος ο κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση σε μια πανστρατιά “όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα