Σταϊκούρας για ανακοινώσεις Τσίπρα: “Προεκλογικά τα μέτρα και με καθυστέρηση”

Σταϊκούρας για ανακοινώσεις Τσίπρα: “Προεκλογικά τα μέτρα και με καθυστέρηση”
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 κάνοντας λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει ανάπτυξη ενώ διογκώνονται τα χρέη στο Δημόσιο.

“Προεκλογικά τα μέτρα και με καθυστέρηση” σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις, έκανε λόγο για αχρείαστα υπερ-πλεονάσματα και για αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει ανάπτυξη ενώ διογκώνονται τα χρέη στο Δημόσιο.

“Με καθυστέρηση τα μέτρα, μετά από την υπερ-φορολόγηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών τη τελευταία τετραετία” συνέχισε.

Σημείωσε επίσης ότι πολλές από τις μειώσεις Τσίπρα τις είχε ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνοντας ως παράδειγμα τον φόρο επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ στην εστίαση.

“Χάθηκαν τέσσερα χρόνια” πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ΝΔ θέλει να δώσει σημασία στον ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο ενώ -τόνισε- ότι ο Πρωθυπουργός χθες μίλησε αόριστα για αυτά τα θέματα.

Τάχθηκε υπέρ της μη μείωσης του αφορολόγητου σε συνεννόηση με τους θεσμούς σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές.

Επανέλαβε τη γαλάζια θέση για προσλήψεις 1 προς 1 στο Δημόσιο και υποστήριξε ότι το Δημόσιο έχει διογκωθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

“Ποτέ δεν είπε ο Μητσοτάκης ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη. Λαϊκισμός είναι να επανέρχεται ένας μέρος της σύνταξης 19 μέρες πριν τις ευρω-εκλογές” δήλωσε ενώ στο ερώτημα για το αν τα μέτρα του 2020 δεσμεύουν τη ΝΔ απάντησε “εξαρτάται το πότε θα ψηφιστούν. Αν ψηφιστούν μετά τις εκλογές όπως είπε, τότε θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα