Σταύρος Θεοδωράκης: Πρέπει η Ε.Ε., η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν, ώστε οι προσφυγικές ροές να σταματούν στην Τουρκία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε από το Ηράκλειο Κρήτης στο ζήτημα του προσφυγικού, αλλά και την επόμενη μέρα στο κόμμα έπειτα από το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για το προσφυγικό ζήτημα από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται στα πλαίσια μιας ακόμη προσυνεδριακής συνάντησης του κόμματος.  Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών: "Το Ποτάμι με μεγάλη ευθύνη, πρώτο από όλα τα κόμματα, πρώτο και από τα ευρωπαϊκά κόμματα, έθεσε από τον προηγούμενο χειμώνα την προϋπόθεση για να μην έχουμε αυτή την τραγική κατάσταση στο Αιγαίο.  Είπαμε τότε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν ώστε οι προσφυγικές ροές να σταματούν στην Τουρκία" ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει πως πρέπει οι έλεγχοι να γίνονται στην Τουρκία. "Εκεί να ελέγχονται οι πρόσφυγες, εκεί να δίνεται το άσυλο, εκεί να γίνεται η κατανομή", ενώ καταλογίζει ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για τον εκτροχιασμό της κατάστασης. "Οι δουλέμποροι, ίσως το χειρότερο επάγγελμα που υπάρχει, είναι εκείνοι που κινούν τις προσφυγικές ροές και βρήκαν την ευκαιρία, αφού η κυβέρνηση έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία μπορούν να «λιάζονται» οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, να πουν: ελάτε στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν έλεγχοι, που δεν υπάρχουν στρατόπεδα και που μπορείτε γρήγορα να πάτε προς την Ευρώπη. Ήταν ένα λάθος της κυβέρνησης".

Για τη διαδικασία προς το συνέδριο του Ποταμιού

Σε ό, τι αφορά τα εσωκομματικά, τα οποία το Ποτάμι μεταθέτει για την ερχόμενη άνοιξη τόνισε: "Ο δικός μας διάλογος με την κοινωνία γίνεται για να προσθέσουμε δυνάμεις στο Ποτάμι. Φιλελεύθερες δυνάμεις, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, ανθρώπους που πιστεύουν στη μεταρρύθμιση, νεωτεριστές, προοδευτικούς"

"Σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Κρήτη, συζητάμε για το νέο Ποτάμι καθώς μας ενδιαφέρει την επόμενη μάχη να την δώσουμε από πολύ καλύτερη θέση με νέους ανθρώπους, με νέα μυαλά δηλαδή, που θα έχουν προστεθεί στο Κίνημα μας" ανέφερε επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

"Το μήνυμά μας δεν έγινε αποδεκτό από το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Νομίζω ότι μετά και τη διάψευση των ελπίδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό και ακόμη περισσότερα στους Κρητικούς, ο κόσμος θα καταλάβει ότι η αλήθεια του Ποταμιού, η οποία πολλές φορές ακούστηκε ως πικρή αλήθεια αλλά είναι η αλήθεια της εποχής. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το μήνυμά μας θα γίνει πιο εύκολα κατανοητό και αγαπητό από την ελληνική κοινωνία" σημείωσε για την επόμενη μέρα στο Ποτάμι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεοδωράκης: Σκέφτομαι να χαρίσω μια βιογραφία του Ελ. Βενιζέλου στους σημερινούς κυβερνώντες

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος

SHARE:

24Media Network