“Δώστε χρόνο στον Παπαδήμο”

Κωστής Στεφανόπουλος

Το μήνυμα πως δεν χρειάζονται εκλογές στέλνει ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας τα κόμματα να αφήσουν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να εργαστεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας

Επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργαστεί για να τη βγάλει από τους κινδύνους που διατρέχει, ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά.

Η κυβέρνηση αυτή, όπως γράφει σε άρθρο του στην “Καθημερινή”, είναι του Λουκά Παπαδήμου που, σημειώνει, ότι διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο.

“Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις”, υπογραμμίζει.

Τα κόμματα, όπως σημειώνει, οφείλουν κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμφισβητεί τα επιχειρήματα υπέρ των πρόωρων εκλογών που προβάλλουν η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αποδίδει σκοπούς ιδιοτέλειας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές ωφελούν.

Χαρακτηρίζει, τέλος, “άξιο θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα