Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδίκη της μεταγωγής Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου

Φωτογραφία αρχείου, από την πρώτη άδεια που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού
Φωτογραφία αρχείου, από την πρώτη άδεια που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπενθυμίζει, πως πρόκειται για έναν άνδρα, που "έχει δολοφονήσει έντεκα ανθρώπους".

Τη μεταγωγή του καταδικασθέντα σε 16 φορές ισόβια για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, στις αγροτικές φυλακές Βόλου, εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, έγραψε ότι πρόκειται για έναν άνδρα, που "έχει δολοφονήσει έντεκα ανθρώπους" και πως "εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών", καταδικάζοντας με τον πλέον αυστηρό τρόπο την οποιαδήποτε διευκόλυνση των συνθηκών παραμονής του στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Κουφοντίνας μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 17 Νοέμβρη, Τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στις φυλακές Βόλου ο Δ. Κουφοντίνας - Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αλεξία Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: "Μένουν στην φυλακή παιδάκια και ο αμετανόητος δολοφόνος μεταφέρεται σε αγροτική φυλακή"

Υπ. Δικαιοσύνης για Κουφοντίνα: Η μεταγωγή δεν αλλάζει κάτι

SHARE:

24Media Network