Στέλιος Κουτνατζής: Ποιος είναι ο νέος ΓΓ του πρωθυπουργού

Διαβάζεται σε 2'
O Στέλιος Κουτνατζής
O Στέλιος Κουτνατζής EUROKINISSI

Τον Γιάννη Μπρατάκο αντικαθιστά ο Στέλιος Κουτνατζής, με τη θέση να επανέρχεται σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού

Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, στη θέση του Γιάννη Μπρατάκου, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στέλιος Κουτνατζής.

Τις αλλαγές στο Μαξίμου μετά την παραίτηση των Παπασταύρου – Μπρατάκου ανακοίνωσε στην έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Κουτνατζής, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, θα έχει τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες (αυτές δηλαδή που είχε ο κ.Μπρατάκος) και επιπλέον την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης.

Σημειώνεται πως η θέση επανέρχεται σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Το βιογραφικό του Στέλιου Κουτνατζή

Ο Στυλιανός-Ιωάννης Γ. Κουτνατζής έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Harvard, εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα».

Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών.

Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα συνταγματικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα