Στέλιος Πέτσας για Πανελλήνιες: “Βάσει προγραμματισμού οι εξετάσεις”

Στέλιος Πέτσας για Πανελλήνιες: “Βάσει προγραμματισμού οι εξετάσεις”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο κοινό πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού ο κ. Πέτσας, και πριν κλείσει με αναφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενημέρωσε ότι:

«Σήμερα στις 17:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκπροσώπους 27 κορυφαίων Αμερικανικών και όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που θα συμμετάσχουν στο κοινό πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ (Institute of International Education).

Στις 19:30, θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που θα λάβει χώρα στον «Ελληνικό Κόσμο».

Αύριο Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Είναι το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας, μετά από την πανδημία του κορονοϊού. Τουρισμός, επενδύσεις και ενέργεια αποτελούν βασικά σημεία της ατζέντας της επίσκεψης.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε την επισήμανση ότι «η φετινή χρονιά είναι διαφορετική και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα παιδιά της Γ’ Λυκείου – που από σήμερα προσέρχονται στις εξετάσεις αυτές – είχαν διακόψει τα μαθήματά τους για ένα σημαντικό διάστημα. Επέστρεψαν στα θρανία κάτω από διαφορετικές συνθήκες και καλούνται από σήμερα να αποτυπώσουν στο χαρτί τις γνώσεις τους. Σημειώνεται ότι η διαδικασία διεξήχθη ομαλά και όλα κύλησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που υπαγορεύθηκαν από την Επιτροπή Ειδικών και τον ΕΟΔΥ. Φέτος διαγωνίζονται 100.232 υποψήφιοι», είπε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους «σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα