Στη δημοσιότητα τα πρώτα ψηφοδέλτια ΚΙΝΑΛ αρχές Νοεμβρίου

Στη δημοσιότητα τα πρώτα ψηφοδέλτια ΚΙΝΑΛ αρχές Νοεμβρίου
2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Eurokinissi

Το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του Κινήματος και θα ανακοινωθεί ο βασικός σκελετός των ψηφοδελτίων και όσες υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκκρεμούν. Τι λένε για συνταγματική αναθεώρηση- στάση ΔΗΜΑΡ στο Σκοπιανό.

Ο βασικός σκελετός των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές θα ανακοινωθεί σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη κατά τη συνεδρίαση κεντρικής επιτροπής του Κινήματος το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα κλείσουν και οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπου υπάρχουν εκκρεμότητες σε περιφέρειες, θα γίνουν περιφερειακά συμβούλια πριν την κεντρική επιτροπή, ενώ σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή που θα επικυρώσει και τυπικά την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για το δήμο Αθηναίων.

Αυτή τη βδομάδα και την επόμενη κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στην Αττική πρώτα και στην επαρχία στη συνέχεια.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ένα φυλλάδιο με το πολιτικό πλαίσιο των προτάσεων που έχουν κατατεθεί και πριν τη ΔΕΘ και μετά, το οποιο θα διανεμηθεί πόρτα πόρτα βάζοντας το προγραμματικό πλαισιο του ΚΙΝΑΛ εν όψει των εξελίξεων.

Ως προς την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης και την εισήγηση Τσίπρα χθες στην ΠΓ, πηγές του ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθυστερούν και μαζί με αυτούς χάνει χρόνο και η χώρα και παρέπεμπαν στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ που έχουν εγκριθεί από την ΚΠΕ και την επιστολή Γεννηματά σε Βούτση που είναι γνωστή.

Όσον αφορά στην αιγιαλίτιδα ζώνη, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι θα έπρεπε να είχε κληθεί ένα συμβούλιο αρχηγών “αλλιώς αντιμετωπίζεις ερασιτεχνικά το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης όπως αντιμετώπισες ερασιτεχνικά και το Σκοπιανό”. Δήλωναν ότι εάν η κυβέρνηση ζητήσει τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ σε μία διακομματική, το Κίνημα θα τοποθετηθεί εκεί με σοβαρότητα, ενώ σχολίαζαν ως προς τον τρόπο με τον οποιο ανακοινώθηκε η επέκταση, πως “δεν αρμόζει σε σοβαρά θέματα να ανακοινώνονται με τέτοιο τρόπο”.

Για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου υπερ της συμφωνίας των Πρεσπών, πηγές του ΚΙΝΑΛ επεσήμαιναν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει τοποθετηθεί θετικά για τη συμφωνία, αλλά έχει βάλει και όρους, καθώς έχει δηλώσει ότι θα θέσει το ζήτημα σε συνάρτηση με τις εκλογές. Σημειωτέον ότι εκκρεμεί να συνεδριάσουν τα όργανα της ΔΗΜΑΡ για να λάβουν επίσημη απόφαση για τη στάση του κόμματος στο Σκοπιανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα