Στη Κένυα μεταβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλος

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στην Κένυα θα βρίσκεται το επόμενο διήμερο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος

Ο κ. Γεροντόπουλος θα βρεθεί στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι αύριο και μεθαύριο, προκειμένου να συμπροεδρεύσει στη Συνάντηση Υπουργών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού (ΑΚΕ)- Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Κάθριν Άστον.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ), λόγος για τον οποίο δεν αναβλήθηκε, παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Κένυα από τις επιθέσεις ενόπλων με δεκάδες νεκρούς. Θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 υπουργών των χωρών ΑΚΕ, ενώ από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών που θα εκπροσωπήσει την κ. Άστον, θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, ο επίτροπος για την Αναπτυξιακή Βοήθεια Άντρις Πίμπαλγκς, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) καθώς και της αρμόδιας Διεύθυνσης DEVCO.

Ο κ. Γεροντόπουλος στο περιθώριο της συνάντησης θα έχει συναντήσεις και με τους υπουργούς των αφρικανικών κρατών, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο πολύπλευρης συνεργασίας της Ελλάδας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία. Παράλληλα, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, θα συμμετάσχει σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην οποία θα παρουσιάσει την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κένυα, ο Κ. Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’» και θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Κένυας, Μακάριο, ο οποίος έχει επιδείξει σημαντικό ιεραποστολικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην περιοχή. Θα έχει ακόμα συναντήσεις με τα μέλη της εκεί ακμάζουσας οικονομικά ελληνικής Κοινότητας.

SHARE:

24Media Network