Στην αντεπίθεση ο Μ. Κεφαλογιάννης: Χαιρετίζει το ψήφισμα ΕΛΚ και στρέφεται εναντίον των επικριτών Σαμαρά

Στην αντεπίθεση ο Μ. Κεφαλογιάννης: Χαιρετίζει το ψήφισμα ΕΛΚ και στρέφεται εναντίον των επικριτών Σαμαρά
Στιγμιότυπο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας,με ομιλία του πρωθυπουργού και Προέδρου Αντώνη Σαμαρά,Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι βολές ανάμεσα σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν και παίρνουν, με τον ευρωβουλευτή να κάνει λόγο για προσπάθεια κάποιων να "γρατζουνίσουν τον Σαμαρά" που βάζει σε κίνδυνο τις σχέσης της ΝΔ με το ΕΛΚ

Οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ολοένα και εντείνονται με ένα, ένα τα στελέχη του κόμματος να παίρνουν θέση δίπλα ή απέναντι στις επιλογές της ηγετικής ομάδας, τόσο προεκλογικά, όσο και μετά το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου. Το πιο πρόσφατο σημείο τριβής που έδωσε φυσικά και λαβή σε πολλούς να ασκήσουν σφοδρή κριτική, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε και με τη συμβολή του Αντώνη Σαμαρά την περασμένη Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από την πλευρά του ανέφερε πως το ΕΛΚ ζήτησε απλώς το αυτονόητο, να τηρηθούν δηλαδή τα συμφωνημένα με την περασμένη κυβέρνηση που οδήγησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα και δεν διέκρινε πουθενά προσπάθεια πίεσης της χώρας και απόφασης που αφαιρεί το δικαίωμα διαπραγμάτευσης από την Ελλάδα. Όπως διαπίστωσε “προέχει όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδος, να διαφυλάξουν το μέλλον της πατρίδας μας. Όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατέληξε σε μια ευθεία επίθεση εναντίον όλων εκείνον που έσπευσαν να στηλιτεύσουν το ΕΛΚ, μέσα από το κόμμα της ΝΔ. “Κάποιοι για να «γρατζουνίσουν» τον Σαμαρά διακινδυνεύουν να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ και να οδηγήσουν την παράταξή μας στην εσωστρέφεια” σημείωνε με νόημα,

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

“ΕΛΚ χαιρέτισε την πρόοδο που έγινε με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των τελευταίων 2,5 χρόνων, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα. Ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Ζήτησε δηλαδή το αυτονόητο. Να τηρηθούν όλα εκείνα (πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως ανάπτυξη) που χαιρέτισαν οι πάντες σε όλο τον κόσμο εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ.

Προέχει όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδος, να διαφυλάξουν το μέλλον της πατρίδας μας. Όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού.

Κάποιοι για να «γρατζουνίσουν» τον Σαμαρά διακινδυνεύουν να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ και να οδηγήσουν την παράταξή μας στην εσωστρέφεια.”

Να θυμίσουμε πως τόσο ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, όσο και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Σιούφας και Ευάγγελος Αντώναρος είχα τοποθετηθεί επικριτικά απέναντι στο ψήφισμα του Λαϊκού κόμματος που όπως ανέφεραν στερούσε από την Ελλάδα το δικαίωμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειοδότησης με τους εταίρους της. Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν παράλληλα με τις κινήσεις Γιαννάκου, αλλά και την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας Σαμαρά να καταδείξει την αναξιοπιστία της νέας κυβέρνησης, ακόμη και στο ενδεχόμενο να βρεθεί συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα