Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου, εν μέσω έντασης στα ελληνοτουρκικά

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνάντηση με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνάντηση με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αρχές Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Τι αναμένεται να συζητηθεί

Το τρίτο (τακτικό ετήσιο) Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, ανακοινώθηκε πως θα συγκληθεί στις 5- 6 Δεκεμβρίου 2014, υπό την προεδρία των πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Αχμ. Νταβούτογλου. Η σχετική ανακοίνωση έγινε ταυτόχρονα από την Αθήνα και την Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται, ότι η σύνοδος ήταν να συγκληθεί στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, λόγω, όμως, του βεβαρημένου προγράμματος, αυτό δεν έγινε εφικτό.

Στο δεύτερο Συμβούλιο, εξάλλου, που είχε συγκληθεί στην Κων/πολη (4 Μαρτίου 2013) είχαν υιοθετηθεί πρωτόκολλα, μνημόνια και σχέδια δράσης ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών σε μια ευρεία θεματολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές αποσυνέδεαν την επίσκεψη Νταβούτογλου από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μία τακτική διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2010

Είναι σαφές ωστόσο πως θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στρατιωτική πηγή απαντά στην Τουρκία: "Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής"

SHARE:

24Media Network