Στην επόμενη τριετία η μετεγκατάσταση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο

Στιγμιότυπο από τις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού
Στιγμιότυπο από τις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού EUROKINISSI

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την μετεγκατάσταση των Φυλακών στην παλιά αμερικανική βάση του Ασπροπύργου.

Μνημόνιο συνεργασίας για την επικείμενη μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης από τον Κορυδαλλό στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», στον Ασπρόπυργο υπεγράφη μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.

Στην επόμενη τριετία η μετεγκατάσταση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπολογίζουν πως συμπεριλαμβανομένων των αδειοδοτήσεων και της κατάθεσης φακέλων, το έργο των νέων φυλακών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία. Μετά από 3 χρόνια δηλαδή αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις για την μεταφορά των φυλακών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σοφία Νικολάου.

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Σημειώνεται ότι το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
SHARE:

24Media Network