Στην Εξεταστική καλείται ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, εν όψει της πρώτης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, εν όψει της πρώτης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη στην Εξεταστική

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας θα καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ. Κρεμαστινός καλείται να καταθέσει ως «ειδήμων» στο χώρο της Υγείας κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Η κατάθεσή του αναμένεται να οριστεί την ερχόμενη Τετάρτη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κρεμαστινός επιθυμεί να καταθέσει εφ’ όλης της ύλης δηλαδή τόσο για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διερευνά αυτή την περίοδο η επιτροπή, όσο και για τα υπόλοιπα σκάνδαλα (υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, Ερρίκος Ντυνάν κλπ).

Εντωμεταξύ ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τερματιστούν οι εργασίες λόγω της διερεύνησης του σκανδάλου Novartis από την Προανακριτική. Παραδέχθηκε, όμως, ότι η δικογραφία της Novartis αφαιρεί ένα σημαντικό κομμάτι της ύλης της Εξεταστικής αλλά διαβεβαίωσε ότι οι υπερτιμολογήσεις του φαρμάκου θα διερευνηθούν και από την Εξεταστική αλλά χωρίς αναζήτηση προσωποποιημένων ευθυνών όπως συμβαίνει στην Προανακριτική. Μάλιστα ανέφερε ότι θα αναζητηθούν διαθέσιμα στοιχεία για τη διαχρονική πορεία της φαρμακευτικής και ιατροφαρμακευτικής δαπάνης ανά έτος (κρατικής και ιδιωτικής), τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και εκθέσεις των αρμόδιων αρχών αλλά και τις σχετικές καταγγελίες.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζητεί να κληθεί άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να καταθέσει στοιχεία στην Εξεταστικά για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της Προανακριτικής για τη Novartis ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τζαβάρας: Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή

Χωρίς τηλεοπτικό φακό οι συνεδριάσεις της προανακριτικής

SHARE:

24Media Network