Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι υποκλοπές στην Ελλάδα

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι υποκλοπές στην Ελλάδα
Ευρωκοινοβούλιο ap

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Συζήτηση για τις παράνομες υποκλοπές και τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη Δευτέρα (12/9).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε παρά την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία.

Η συζήτηση θα έχει θέμα: “Παρακολουθήσεις και κατασκοπευτικό σύστημα Predator στην Ελλάδα – Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Την επόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει για τις παράνομες υποκλοπές και τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ελλάδα μετά την αντισυνταγματική παρακολούθηση από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, και την παράλληλη απόπειρα παγίδευσης του με το Predator.

Παρά την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων υιοθέτησε το αίτημα των Σοσιαλιστών για εισαγωγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν λόγω θέματος.

Μάλιστα στη συζήτηση θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη

«Καλά νέα από το Ευρωκοινοβούλιο! Την Δευτέρα 12/9 θα γίνει συζήτηση με θέμα: “Παρακολουθήσεις και κατασκοπευτικό σύστημα #Predator στην Ελλάδα- Δηλώσεις του Συμβουλίου κ της Επιτροπής”. Μόλις εγκρίθηκε απ την διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ η πρόταση που κατέθεσα στις 7 Αυγούστου!» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών σε 5′

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα