Ο Καμμένος απαντά με στολές και σόου στις τουρκικές προκλήσεις

Ο Καμμένος απαντά με στολές και σόου στις τουρκικές προκλήσεις
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και της παρουσίας του στην έναρξη της Πολυεθνικής Αεροπορικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2016", συμμετείχε σε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος "F-4E Phantom". (EUROKINISSI/ΥΕΘΑ) Eurokinissi

Στις Οινούσσες ο Πάνος Καμμένος, μετά το μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Πήρε μαζί του όλη τη στρατιωτική ηγεσία

Στις Οινούσες μεταβαίνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία, μετά τις διαδοχικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά τις τελευταίες μέρες πάνω από το νησί και την Παναγιά.

Δυο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν και σήμερα, πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά, όπου ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά, τα οποία έσπευσαν στο σημείο προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών, από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Οι παραβιάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος βρήκε την ευκαιρία να βάλει τη στολή του και να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Περισσότερη ουσία και λιγότερη επίδειξη δεν θα έβλαπτε.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις παραβιάσεις

“Στις 11:33 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 22.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, στον αυτό χρόνο, μετά από εικονική αερομαχία.

Ακολούθησαν πτήσεις τους πάνω από την Παναγιά στις 11:41 και 11:46 στα 26.000 πόδια, στις 11:50 στα 25.500 πόδια, στις 11:53 στα 26.000 πόδια και στις 12:19 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 34.000 πόδια.

Ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα