Στο 75% η διαθεσιμότητα των πλοίων του Στόλου

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, η διακλαδική άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», η οποία έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Νήσου Πλατειάς. Την άσκηση παρακολούθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
(EUROKINISSI/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΕΘΑ)
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, η διακλαδική άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», η οποία έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Νήσου Πλατειάς. Την άσκηση παρακολούθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. (EUROKINISSI/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΕΘΑ) EUROKINISSI

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης και συμπλήρωσε ότι σε πρόσφατη άσκηση συμμετείχαν 70 πλοία. Τι ανέφερε ο αρχηγός για την κατασκευή δύο  πυραυλάκατων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται το ποσοστό διαθεσιμότητας των πλοίων του Στόλου, χάρις στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διαχειρίζεται το ΓΕΝ και παρά τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε συνάντηση του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό είναι 75%, υπενθυμίζοντας ότι στην πρόσφατη τελευταία άσκηση ″Αστραπή″, συμμετείχαν 70 πλοία.

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που γίνονται τώρα δευτερεύουσες εργασίες συντήρησης φρεγατών, κατασκευάζεται επίσης, ένας εξομοιωτής αντιμετώπισης διαρροών σε πλοία, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται σε 250.000 ευρώ, ενώ στην ελεύθερη αγορά το κόστος ενός καινούργιου εξομοιωτή ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 2 πυραυλάκατων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το επιπλέον κόστος για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ανέλθει σε 40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 22,5 εκατ. αφορούν σε αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και τα 17,5 εκατ. σε υλικά. Ο αρχηγός ΓΕΝ διαβεβαίωσε για την πλήρη εξασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για να καταστούν πτητικά τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion με το πρώτο να εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πληρωμή από την ΕΕ 18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αφορά στα έξοδα του Πολεμικού Ναυτικού για τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

SHARE:

24Media Network