Στο Νταβός ο Τσίπρας για να ξεκινήσει επαφές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Στο Νταβός ο Τσίπρας για να ξεκινήσει επαφές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
epa05073042 Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives at the EU Summit in Brussels, Belgium, 17 December 2015. EU leaders meet in Brussels for its year-end summit with highly controversial British demands for reforms expected to be discussed. Sanctions against Russia, Europe's migration crisis, the fight against terrorism and the crisis in Syria are also expected to round out the agenda of the two-days summit on 17 and 18 December. EPA/LAURENT DUBRULE EPA

Από νωρίς το πρωί θα βρίσκεται στο Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις τους Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Νταβός προκειμένου να ξεκινήσει τις επαφές του στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που ξεκινά αύριο. Στη 1.30 θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αργά το μεσημέρι με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μέσα σε ένα «θολό» τοπίο σχετικά με το ασφαλιστικό και εν αναμονή των απαντήσεων από τους θεσμούς και την έλευσή τους ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει την Πέμπτη το πρωί στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης» με τον Μανουέλ Βαλς, τον Μάρκ Ρούτε και τον Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε.

Σε αυτή τη συζήτηση ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, υλοποιεί όσα προβλέπει η συμφωνία και το ίδιο θα ζητήσει να πράξει και η άλλη πλευρά. Στο «debate» με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αναμένεται να επιχειρηματολογήσει κατά των πολιτικών της λιτότητας στην Ευρώπη και υπέρ των πολιτικών ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι σημαντική, καθώς πέρα από τον Τζακ Λιού ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει το παλυαναμενόμενο τετ α τετ με την Κριστίν Λαγκάρντ. Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό, το χρέος και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα αναμένεται να είναι τα βασικά θέματα συζήτησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Μάριο Ντράγκι, τον Νίκο Αναστασιάδη και πιθανότατα τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μαζί με τον πρωθυπουργό, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, θα βρεθεί στο Ελβετικό θέρετρο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν επίσης ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο υπεύθυνος για Ευρωπαϊκά Θέματα Τάκης Παυλόπουλος, αλλά και η ειδική σύμβουλος για τον ξένο τύπο Δανάη Μπαδογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα