Στο Παίδων ‘Αγία Σοφία’ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Παίδων ‘Αγία Σοφία’ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Φωκίδα την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε σε ώρα εφημερίας το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού». Τι έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook (Vid)

Το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» επισκέφτηκε και μάλιστα εν ώρα εφημερίας, το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία που αποτελούν για τα παιδιά “την αιχμή του δόρατος του Εθνικού Συστήματος Υγείας” όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξήρε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αναφέρθηκε στις σημαντικές δωρεές των ιδιωτών που θα πρέπει να συνεχιστούν στο μέλλον και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, πρότεινε την συγχώνευση των δυο αυτών παιδιατρικών νοσοκομείων καθώς “η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της χώρας”, ενώ τέλος τόνισε την ανάγκη στοχευμένων προσλήψεων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

“Νιώθω περήφανος για το έργο γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε ώρα εφημερίας. Το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» αποτελεί για τα παιδιά την αιχμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την απουσία πολλές φορές της Πολιτείας στην υποστήριξη των δυο νοσοκομείων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, την έχει καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει σημαντικές δωρεές από ιδιώτες. Κάτι που έμπρακτα αποδεικνύει ότι στοχευμένες και καλά οργανωμένες ιδιωτικές δωρεές μπορούν να αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολιτική ηγεσία και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι αναγκαία η συγχώνευση των δυο αυτών παιδιατρικών νοσοκομείων. Η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της χώρας.

Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας.

Θέλω να το τονίσω, επίσης, ότι είναι αναγκαίες οι στοχευμένες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.” έγραψε αναλυτικά ο κ.Μητσοτάκης.

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα