Στο τραπέζι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών – Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης τηρεί το λόγο του 

Στο τραπέζι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών – Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης τηρεί το λόγο του 
Παύλος Μαρινάκης intime news

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει ένα σύνολο φιλελεύθερων πολιτικών, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς πάντως να δώσει χρονοδιάγραμμα για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών 

Αποφασισμένη να ανοίξει το ζήτημα του γάμου του ομόφυλων ζευγαριών φέρεται η κυβέρνηση, με στόχο να δείξει φιλελεύθερο προφίλ και να κατοχυρώσει δυναμική στο χώρο του κέντρου.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Bloomberg πως οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα κάποια στιγμή προκάλεσε αίσθηση, αλλα και το ερώτημα εάν όντως θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση ή εάν απλώς “ψαρεύει” τις ψήφους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ερωτηθείς σχετικά από το News 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε λόγο για μία φιλελεύθερη πολιτική που αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και τα δικαιώματα τους, προσθέτοντας: “Έχει αναφερθεί στο ζήτημα ο πρωθυπουργός, ισχύουν στο ακέραιο όσα είπε. Για τους χρόνους θα ενημερωθείτε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή”.

Δεν προσδιόρισε επομένως το χρόνο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου θέλει όντως να ανοίξει τη συζήτηση όσο ακόμη έχει τον αέρα της ευρείας νίκης στις διπλές εκλογές.

Στο ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει συνυπολογίσει τις πιθανές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Νομίζω ότι έχει αποδείξει ο πρωθυπουργός με όλες τις μεταρρυθμίσεις ότι τηρεί το λόγο του και ότι γνώμονας τουε είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του συνόλου των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι βασικό κριτήριο εν προκειμένω”.

Τα βλέμματα στρέφονται κυρίως στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατά την εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο είχε καταγγείλει τη woke culture και είχε προειδοποιήσει πως “όσα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας υιοθετούν τέτοια «ατζέντα», κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ή και να εξαφανιστούν”. Δηλώσεις που ερμηνεύθηκαν ως έκφραση δυσαρέσκειας για κινήσεις της ΝΔ επί Μητσοτάκη, που για τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος κινούνται στα όρια του δικαιωματισμού.

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά, παρουσία του κ. Μητσοτάκη που επίσης ήταν ομιλητής στην ίδια εκδήλωση, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ανησυχία όχι μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και από προοδευτικούς πολίτες όλων των αποχρώσεων.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ όταν είχε ερωτηθεί για τις δηλώσεις Σαμαρά στο Ζάππειο κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είχε πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, επικαλούμενος την παρουσία του Ακη Σκέρτσου δίπλα του, με το επιχείρημα ότι ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει τον (πρώην πλέον) κυβερνητικό εκπρόσωπο ακροδεξιό.

Εκτιμάται πάντως πως ο κ. Σαμαράς, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος της σκληρής δεξιάς, δεν θα δημιουργήσει θέμα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εφόσον δεν τους δοθεί και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, στο οποίο τραβούν την κόκκινη γραμμή. Τίθεται βέβαια το ερώτημα πως μπορεί να γίνει εξαίρεση στο ζήτημα αυτό για τα παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια και κατά πόσον αυτό θα θεωρείται συνταγματικό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα