Εσωκομματικά “καρφιά” Σαμαρά για δικαιωματισμό και “woke culture”

Εσωκομματικά “καρφιά” Σαμαρά για δικαιωματισμό και “woke culture”
Ο Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι όσα κόμματα εξουσίας υιοθετούν ατζέντα δικαιωματισμού συρρικνώνονται, ενώ προειδοποίησε για "Πρέσπες του Αιγαίου".

Με μία ιδεολογικά σκληρή ομιλία, που θύμιζε τραμπική δεξιά, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο, έστειλε και εσωκομματικά μηνύματα, καθώς ορισμένες αποστροφές του ερμηνεύθηκαν ως διαφωνία με τυχόν “στροφή της Νέας Δημοκρατίας στο δικαιωματισμό”. Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως εξέφρασε ευθέως τη στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαϊου σε μία επίδειξη “κομματικού πατριωτισμού”.

“Σήμερα υπάρχει και η λεγόμενη “αποδόμηση”. Το woke culture. Κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Στη Δύση γενικότερα…Δηλαδή το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Όπου τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: “Γονέας 1 και Γονέας 2”.Αυτό δεν είναι Ευρώπη!” υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

“Φτάσαμε σήμερα, των ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα… “φύλα”! Στα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το “φύλο των αγγέλων”. Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα “φύλα” των… ανθρώπων!” συνέχισε και πρόσθεσε:

“Είναι λάθος για τη Δύση αυτός ο καταχρηστικός δικαιωματισμός, που οδηγεί σε μια διχαστική και ακατανόητη «νέα γλώσσα», πολιτικής ορθότητας. Που θυμίζει το new talk του Όργουελ. Από το έργο του «1984». Οπως το να μας καλούν, εμάς τους Ευρωπαίους, να μη λέμε «Καλά Χριστούγεννα», αλλά «Καλές Γιορτές». Κι όλα αυτά επιχειρείται να επιβληθούν άνωθεν. Και κάθε αντίρρηση να στιγματίζεται, σχεδόν να απαγορεύεται.”

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα δήλωσε: “Αυτά είναι ακρότητες που διαλύουν την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη. Κι όσα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας υιοθετούν τέτοια «ατζέντα», κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ή και να εξαφανιστούν. Πράγμα που ήδη συμβαίνει σε πολλές χώρες. Και στη θέση τους αναδεικνύονται αντί-συστημικά κόμματα. Που -προσέξτε- δεν τοποθετούν ως προτεραιότητά τους την Ευρώπη!Κάθε άλλο…”

Ο πρώην πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε εκτενώς και στα ελληνοτουρκικά.

“Μου είναι οδυνηρό να βλέπω μιαν Ευρώπη, που αντί να στηρίζει την Ελλάδα, αντίθετα πιέζει την Ελλάδα, για εθνικές παραχωρήσεις. Τις οποίες δεν ζήτησε από καμιά άλλα χώρα-μέλος.

Όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα, και νέα αδιέξοδα στα Βαλκάνια. Ή όπως οι λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν…Και που, βέβαια, δεν θα τους περάσει!”, δηλωσε ο κ. Σαμαράς.

Υπογράμμισε επίσης ότι: “Η Ελλάδα κρατά σήμερα το κλειδί, για τον εναλλακτικό ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης! Που σημαίνει, βέβαια, ότι εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ. Δεν θα τα… μοιράσουμε με την Τουρκία. Η οποία αλληθωρίζει όλο και περισσότερο προς τη Ρωσία. Και βεβαίως, σημαίνει και το προφανές: η Ευρώπη να μας στηρίξει!”

Και ο κ. Σαμαράς όπως νωρίτερα ο κ.Καραμανλής, διαφώνησε με τους χειρισμούς της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία. Ανέφερε μάλιστα ότι: “Η Ελλάδα πολύ σωστά κατήγγειλε τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Την οποία άλλωστε καταγγέλλει όλη η Ευρώπη. Αλλά οφείλουμε να υπενθυμίζουμε συνεχώς στους πάντες, ότι και η Τουρκία έχει εισβάλλει στην Κύπρο. Εδώ και 50 χρόνια.

Κι όχι μόνο εξακολουθεί να κατέχει παράνομα έδαφος της Κύπρου, αλλά προσπαθεί να υφαρπάξει σήμερα και τους υδρογονάνθρακες της Κυπριακής ΑΟΖ. Όπως και της Ελληνικής ΑΟΖ.Όμως, εδώ δεν ακούμε αντίστοιχες καταγγελίες από την Ευρώπη κατά της Τουρκίας… Μάλλον παροτρύνσεις ακούμε, εμείς να συνθηκολογήσουμε με τα τετελεσμένα. Κι αυτό δεν τιμά ούτε την Ευρώπη, ούτε τη Δύση συνολικά.”

Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι γίνεται «αρωγός» σε όλα αυτά και ότι στο πρόγραμμά του, υπόσχεται να σταματήσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

“Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι διευκολύνει να τα πάρει όλα η Τουρκία; Η οποία, αν καταφέρει να τα αρπάξει, θα πουλάει μετά το… δήθεν “ξεπερασμένο” φυσικό αέριο και στην Ευρώπη” διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

“Ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, που όταν ήλθε στην εξουσία έφερε – μια που μιλάμε για Ευρώπη – πάνω από ένα εκατομμύριο παράνομους! Στην Ευρώπη… Προκαλώντας τότε πολύ σοβαρό πρόβλημα σε όλες τις ευρωπαικές κοινωνίες, για να μη ξεχνιόμαστε. Και τώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη – και πολύ σωστά – επεκτείνει το φράχτη στον Έβρο, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει και πάλι εμπόδια”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς κλείνοντας τόνισε: “Πίσω δεν γυρίζουμε. Με τίποτα! Μετά την 21η Μαϊου, θα πάμε μπροστά. Αλλά μπροστά σε μιαν Ευρώπη, που βρίσκει το βηματισμό της. Γιατί σήμερα παραπαίει… Και με μιαν Ελλάδα, που έχει σταθεί πλέον στα πόδια της, και χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πάρει, επί τέλους, και την επενδυτική βαθμίδα.”

Υπογράμμισε μάλιστα αναφερόμενος στην κοινή παρουσία του ίδιου με τον κ.Καραμανλή και τον κ.Μητσοτάκη στην εκδήλωση: “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δύο πρώην Πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Με βαρείς συμβολισμούς για την Παράταξη και για τη χώρα.Όλοι με πίστη στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.Με ανησυχία για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα.Και με αγωνία για μιαν νέα Ελλάδα, σε μια νέα Ευρώπη.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα