Στο Χαϊδάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Επίσκεψη σε Μονή Δαφνίου και Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Διαβάζεται σε 2'
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο EUROKINISSI

Περιοδεία στο Χαϊδάρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.

Στο Χαϊδάρι βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφθηκε τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Δαφνίου όπου τον υποδέχθηκε η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη μαζί με τη Διευθύντρια της Μονής και την Προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ξεναγήθηκε στο καθολικό της μονής ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία λόγω των εξαιρετικών ψηφιδωτών που κοσμούν τους τοίχους του και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε και για την αποκατάσταση του βόρειου περιβόλου, που αποτελεί ένα έργο από ευρωπαϊκά κονδύλια δεύτερης φάσης. Από το 1990 το μνημείο περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις δράσεις του καθώς στόχο έχει την εκπαίδευση στη περιβαλλοντική συνείδηση και στην προστασία των δασών, ενώ εξυπηρετεί και ερευνητικές μελέτες, με εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει ένα προεκλογικό πρόγραμμα 4 εβδομάδων μέχρι τις 9 Ιουνίου με επισκέψεις σε όλη τη χώρα και με μια προεκλογική καμπάνια που θα ξετυλίγεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Στόχος να καλύψει και τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες με τα διλήμματα να τίθενται από τον ίδιο: το θέμα της πολιτικής σταθερότητας και ο πήχης των ευρωεκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα