Στον εισαγγελέα Μπούκουρας – Καρατζαφέρης για παραβάσεις στα Πόθεν Έσχες

Κηδεία του πρώην εκδότη Κώστα Μήτση την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, στη Μητρόπολη Αθηνών.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κηδεία του πρώην εκδότη Κώστα Μήτση την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, στη Μητρόπολη Αθηνών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα θα δώσει την Τετάρτη η Βουλή τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων των δύο τελευταίων ετών (2014 και 2015)

Στη δικαιοσύνη για το αδίκημα της μη υποβολής και της ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Έσχες διαβίβασε η Βουλή τους φακέλους του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν οι ορκωτοί λογιστές.

Ο φάκελος του Ευστάθιου Μπούκουρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών γιατί ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής δεν υπέβαλε – παρότι όφειλε -  δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2014 και τι 2015 (χρήσεις 2013 και 2014). Στον εισαγγελέα Εφετών παρέπεμψε η Βουλή και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη διότι υπέβαλε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Εντωμεταξύ η Πρόεδρος της  κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου προανήγγειλε ότι αύριο το μεσημέρι θα δοθούν στη δημοσιότητα (θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων) οι περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων του 2014 (χρήση 2013) και του 2015 (χρήση 2014). Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014), ώστε να εκκινήσει η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες χωρίς εκκρεμότητες.

Απάντηση Μπούκουρα για πόθεν έσχες

"Λόγω της δημοσιοποίησης της παραπομπής μου ενώπιον του κου Εισαγγέλεα για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες για το έτος 2014, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, υπενθυμίζω σε όσους το έχουν "ξεχάσει" γιατί εγώ και η οικογένεια μου δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, οτί από 12.1.14 μέχρι και 17.12.2014 κρατούμην προσωρινά στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου ως "διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης"(!) Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι μόλις εξηγήσω στον κο Εισαγγέλεα το λόγο που αμέλησα να υποβάλλω δήλωση πόθεν έσχες, θα γίνει αντιληπτό ότι κανενός  είδους δόλος δεν υπάρχει πίσω από αυτή τη παράλειψη μου, αφού είναι άλλωστε γνωστό, οτί εγώ, από την ανάμειξη μου στην πολιτική ζωή της χώρας όχι μόνο δεν πλούτισα, αλλά αντιθέτως καταστράφηκαν απο εμπρηστικές ενέργειες τόσο το μαγαζί που διέθετα στο Περιστέρι, η οικία μου και τα δύο αυτοκίνητα μου, με ανάληψη ευθύνης από τους "γνωστούς αγνώστους " που ...κόπτονταν για την δημοκρατία που "κινδύνευε" από την δική μου παρουσία(!) και ενοχλούνταν τα "δημοκρατικά τους αισθήματα" από την εκλογή μου στη Βουλή των Ελλήνων. Τα συμπεράσματα δικά σας."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόθεν Έσχες Βουλευτών
SHARE:

24Media Network