Στον Έβρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI

Ποιο θα είναι το πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στον πολύπαθο και δοκιμαζόμενο Έβρο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπουλου θα επισκεφτεί τον Έβρο την Κυριακή (10/09) και σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news αποφάσισε να διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο “Απολιθωμένο Δάσος” του Ζαχαρία Μπουμπόπουλου, του ανθρώπου που έχει διασώσει και δημιουργήσει μία έκθεση με σπάνια απολιθώματα από το απολιθωμένο δάσος ηλικίας 40 εκατομμυρίων χρόνων της περιοχής.

Μάλιστα στην πρόσφατη πυρκαγιά, όταν οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και τον χώρο της έκθεσης, ο ίδιος φόρτωσε τα εκθέματα στο αυτοκίνητό του και τα απομάκρυνε για να σωθούν τουλάχιστον αυτά όταν κινδύνευαν οι εγκαταστάσεις από την φωτιά που ηταν πολύ κοντά. Ευτυχώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και όχι μόνο, δεν προκάλεσε τελικά ζημιές και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα αλλά ούτε και στην έκθεση.

Τώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που σε προηγούμενη επίσκεψη στον Έβρο είχε μείνει στο Σουφλί στον παραδοσιακό ξενώνα “Το κουκούλι”, αποφάσισε να διανυκτερεύσει στη Λευκίμη.

Νωρίτερα κατά την άφιξη της στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να έχει συνάντηση με φορείς για το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς. Το πρωί της Δευτέρας η κ.Σακελλαροπούλου θα παραστεί στον αγιασμό σε Δημοτικό σχολείο του Σουφλίου και θα επισκεφτεί την Δαδια για να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και τους αρμόδιους του Φορέα Διαχείρισης για την καταστροφή στο παγκοσμίου ενδιαφέροντος οικοσύστημα.

Ακολούθως θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας. Πρόκειται για το σχολείο που υπέστη σημαντικές ζημιές από την πυρκαγιά η οποία έφτασε στα όρια του οικισμού της Παλαγίας και το οποίο ανακατασκευάστηκε άμεσα από το δήμο Αλεξανδρούπολης με κάλυψη όλων των εξόδων του από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Έτσι είναι έτοιμο να ανοίξει τη Δευτέρα και να υποδεχθεί τους πάνω από 80 μαθητές του και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την παρουσία της θέλει να τονίσει ιδιαίτερα το γεγονός της στήριξης σε μία περιοχή που δοκιμάστηκε σκληρά τις προηγούμενες μέρες από την πρωτοφανή πυρκαγιά, η οοια έκαψε πάνω από περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα στον Έβρο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα