Στουρνάρας σε Eurostat: Υπολογίζουμε το πλεόνασμα με πιο αυστηρά κριτήρια. Θα χαρούν όλοι με τα νούμερα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τη χρήση περιοριστικών μέτρων στον υπολογισμό του πλεονάσματος ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ ως απάντηση στους ισχυρισμούς της Eurostat για "εικασίες και αβάσιμα αριθμητικά δεδομένα"

Απάντηση στις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat, ο οποίος χαρακτήρισε «καθαρές εικασίες» οποιοδήποτε στοιχείο για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνει πριν τη συγκέντρωση όλων των αριθμών στα τέλη Μαρτίου, έδωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρναρας, η Ελλάδα υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα με «πολύ πιο περιοριστικό τρόπο» συγκριτικά με τη Eurostat.

«Όταν βγουν τα στοιχεία θα χαρούν όλοι, όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, αλλά και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις τελευταίες δύο ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει διαμηνύσει πως το πρωτογενές πλεόνασμα έχει μέγεθος «έκπληξη», όντας πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Ο κ. Στουρνάρας παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του, εξερχόμενος από το Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «η Ελλάδα βγάζει τα εθνικά στοιχεία, τα οποία θα τα επιβεβαιώσει και η Eurostat, και η τρόικα και οι πάντες».

Ερωτηθείς για το χρόνο επιστροφής της τρόικα στην Ελλάδα είπε ότι «το θέμα δεν είναι ποτέ θα επιστρέψει η τριμερής αλλά να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει, δηλαδή να οριστικοποιηθεί η στροφή της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Στουρνάρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ραντερμάχερ κόβει τη φόρα στον Στουρνάρα: Δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για έλλειμμα και χρέος

Στουρνάρας: Μεγάλη έκπληξη το πρωτογενές πλεόνασμα. Έχουμε αρκετά χρήματα

SHARE:

24Media Network