Από τα έδρανα της Βουλής στη φύση

Από τα έδρανα της Βουλής στη φύση

Πρώην πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην επαγγελματική του πορεία, έστω και λίγο αργά. Εγκατέλειψαν μια για πάντα τα πολιτικά έδρανα και έπιασαν την τσάπα, μετατρέποντας το χόμπυ τους σε προτεραιότητα ζωής. Θ. Κασσίμης, Αλ. Δαμιανίδης και Παν. Σγουρίδης ασχολούνται με σαλιγκάρια, καλλιέργεια αμπελιών και παραγωγή οίνου. Διαβάστε τι δηλώνουν

"Είχα άγιο που δεν εξελέγην πάλι βουλευτής και εγκατέλειψα την πολιτική", λέει ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος εγκατέλειψε τα έδρανα και... εκτρέφει σαλιγκάρια.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της ΝΔ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή έκανε μία τεράστια στροφή στην καριέρα του και αποφάσισε να καλλιεργήσει τα λεγόμενα "χρυσά" σαλιγκάρια σε έκταση 8,5 στρεμμάτων στην ορεινή Αρκαδία.

"Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δημοσιογραφία, όταν δεν εξελέγην βουλευτής. Η υπογραφή μου δεν θα είχε πια την ίδια αντικειμενικότητα", εκμυστηρεύεται στην Ελευθεροτυπία το πρώην πολιτικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι με το εφάπαξ από την Ένωση Συντακτών αγόρασε τους γεννήτορες των σαλιγκαριών, προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό και άρχισε να πειραματίζεται στην εκτροφή.

"Είχα άγιο σας λέω. Δεν μου άξιζε να ζήσω μία κατάσταση σαν αυτή που ζουν σήμερα οι πολιτικοί", σημειώνει και προσθέτει ότι δεν του λείπουν ούτε οι πολιτικοί, ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε και το κόμμα.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή του κ. Κασσίμη επιδοτείται κατά 60% ωστόσο ακόμη δεν έχει ανοίξει ο επενδυτικός νόμος.

Στην καλλιέργεια ελιάς πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Κασσίμης δεν είναι ο μόνος που από πολιτικός έγινε γεωργός. Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Δαμιανίδης εγκατέλειψε την πολιτική και στράφηκε προς τις κερασιές, τις ελιές, τα φασολάκια και τα μαρούλια. Δικηγόρος στο επάγγελμα, αφού άφησε τον Κοινοβούλιο, αποφάσισε να μην κοιτάξει πίσω και να μην επιστρέψει ποτέ ξανά.

Στράφηκε στη γη, γιατί αυτό "τον αγγίζει" όπως λέει.

"Προτιμώ να ζω έτσι παρά να είμαι πολιτικός. Γιατί εγώ αυτά που πίστευα πριν μπλέξω με την πολιτική τα ζητούσα και μετά και δεν τα είδα. Προέρχομαι από την Αριστερά. Έλεγα τα πιστέυω μου στο ΠΑΣΟΚ και με έλεγαν σοσιαλδημοκράτη και μετά συμπαθή αριστερό", σημειώνει.

Στα αμπέλια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής

Με τα αμπέλια καταγίνεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Από τα 100 στρέμματα της οικογένειας παράγει εξαιετικό κρασί.

"Παραμένω πάντοτε ενεργός πολίτης αλλά όχι επαγγελματίας πολιτικός" αναφέρει και προσθέτει με... νόημα: |Χωρίς να τη σπουδάσω γνωρίζω την οικονομία καλύτερα από αυτούς που έχουν σπουδάσει στο LSE και έχουν καταστρέψει την Ελλάδα".

SHARE:

24Media Network