Εκλογές 2019: Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τη νίκη

Εκλογές 2019: Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τη νίκη
Αλέξης Τσίπρας -Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του.

Τα συγχαρητήριά του στο νικητή των εκλογών, Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αναγνώρισε ότι ο αντίπαλός του ήταν ο νικητής των εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε γνωστό ότι η παράδοση παραλαβή του Μεγάρου Μαξίμου στο νέο Πρωθυπουργό θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά την ορκωμοσία του (προγραμματισμένη για τη 1).

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την σημερινή μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και να του ευχηθεί καλή επιτυχία ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Γεγονός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένης της έντασης στα ελληνοτουρκικά. Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Τουρκίας και τόνισε ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, επωφελή και για τους δύο λαούς.

Τέλος, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε πριν λίγη ώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη, του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ το πρωί του είχε ευχηθεί και για τη γιορτή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα