Συγκαλεί τα όργανα της ΝΔ ο Μητσοτάκης εν μέσω Σκοπιανού και μετά το Eurogroup

Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, Greece on Jul. 12, 2017. /           12 , 2017.
Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, Greece on Jul. 12, 2017. / 12 , 2017. GEORGE VITSARAS / SOOC

Την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, εν μέσω έντονων διεργασιών και ανακατατάξεων για το Σκοπιανό

Την Τετάρτη το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκληθεί η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ κατά πάσα πιθανότατα θα προηγηθεί τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι οι «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις» και η έγκριση του κανονισμού των περιφερειακών οργανώσεων.

Η συνεδρίαση επισκιάζεται από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και την προσέγγιση κυβέρνησης και ηγεσίας της Εκκλησίας για την οποία προσέγγιση και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού είναι έντονη η ενόχληση της ΝΔ και υπάρχει αμηχανία στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ θα έχει προηγηθεί και το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη «Μακεδονία» στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρών γαλάζιοι βουλευτές μετά και το ελευθέρας που έχουν πάρει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την άποψη του προέδρου της ΝΔ πάντως ότι «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται» να παραμένει.

ADVERTISING

Σήμερα πάντως η Μαρία Σπυράκη έκλεισε οριστικά το δρόμο σε κάθε χαραμάδα προσέγγισης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης καθιστώντας σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προσέλθει σε συνάντηση ακόμα και αν κληθεί από τον κ. Τσίπρα, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ ακόμα και σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι μόνο θεσμικά στη βουλή θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις (Σκάι TV) τονίζοντας ότι «δεν θα επιβεβαιώσουμε τετελεσμένα».

Η ΠΕ θα συγκληθεί επίσης στον αποήχο του Eurogroup, το οποίο αναμένεται να ασχοληθεί και επίσημα με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Σε συμπληγάδες ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network