Συγκίνησε ο πιλότος F-16: ‘Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες’

Συγκίνησε ο πιλότος F-16: ‘Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες’
ÔÁÍÁÃÑÁ "ATHENS FLYING WEEK " AIR SHOW (EUROKINISSI/ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ) Eurokinissi

Έκλεψε τις εντυπώσεις η αεροπορική επίδειξη στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα του πιλότου και οι ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας

Συγκίνηση και περηφάνια σκόρπισε για άλλη μια χρονιά η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “Ζευς” που μετά στο τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε μια μοναδική επίδειξη με ένα F-16 Block 52+ που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο χειριστής του αεροσκάφους ιπτάμενος Λ.Θεοχαρόπουλος πήρε το λόγο. “Το ΟΧΙ της 28 Οκτωβρίου αποτελεί συνέχεια του Μολών Λαβέ του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Σ’ αυτή την επέτειο πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα” ήταν τα λόγια του πιλότου που απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες μέσα από το κόκπιτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μέσω ασυρμάτου απάντησε ” Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των προγόνων μας: “Μολών λαβέ”. Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα