Συλλυπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου

Συλλυπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

“Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήρε τη συνεισφορά του αποβιώσαντος Πρίγκιπα Φιλίππου στο δημόσιο βίο, και επισήμανε:

“Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα προσέφερε με αφοσίωση τις υπηρεσίες του στο Στέμμα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία επί πολλές δεκαετίες. Η συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αλλά και το έργο του με τους νέους θα λείψουν πολύ”.

ΥΠΕΞ: “Ο πρίγκιπας Φίλιππος υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες”

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη Βασίλισσα Ελισάβετ, τη βασιλική οικογένεια και τον βρετανικό λαό για την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου, εκφράζει μέσω Twitter και το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια ανάρτηση, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο πρίγκιπας Φίλιππος υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες.

«Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην Βασίλισσα Ελισάβετ, τη βασιλική οικογένεια και το βρετανικό λαό για την απώλεια του Πρίγκιπα Φίλιππου, που υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τασούλας: “Επιφανής προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση”

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας με επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle.

Στην επιστολή του, ο κ. Τασούλας ανέφερε:

«Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την εκδημία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου υπήρξε επιφανής προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την βιομηχανία και το περιβάλλον, για το οποίο υπηρέτησε ως επικεφαλής του βρετανικού τμήματος του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, επί σειρά ετών. Αφιερώθηκε στην υποστήριξη πολυάριθμων φιλανθρωπικών οργανώσεων με σθένος και παρρησία, κερδίζοντας τον σεβασμό με το ήθος και την ευρύτερη συγκρότησή του.

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας προς την Αυτή Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, την Βασιλική Οικογένεια και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτίμησής μου.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα