Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Γιάννη Καψή

Meeting of Prime Minister Alexis Tsipras with the President of the Hellenic Parliament Nikos Voutsis in Athens, on June 20, 2017 /             ,  ,  20 , 2017
Meeting of Prime Minister Alexis Tsipras with the President of the Hellenic Parliament Nikos Voutsis in Athens, on June 20, 2017 / , , 20 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Τη θλίψη τους για την απώλεια του δημοσιογράφου και πολιτικού εκφράζουν κόμματα, πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες

Τη θλίψη του για την απώλεια του πολιτικού και δημοσιογράφου Γιάννη Καψή, που έφυγε απ' τη ζωή χθες το βράδυ σε ηλικία 88 ετών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

«Ο Γιάννης Καψής, ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και πολιτικός με μακρά και γόνιμη διαδρομή στα δημόσια πράγματα της χώρας, έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Το πάθος του για την αλήθεια και τη δημοκρατία, οι πολιτικοί και κοινωνικοί του αγώνες αποτυπώθηκαν στη σημαντική διαδρομή του μέσα από το προδικτατορικό «Έθνος» και τα μεταπολιτευτικά «Νέων», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι «η πολυετής θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ανέδειξε ένα πλούσιο διπλωματικό έργο για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, με συνθήκες και συμφωνίες που παραμένουν σε ισχύ ως τις μέρες μας».

Τη λύπη του για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε μήνυμά του στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας μαχητής δημοσιογράφος και πολιτικός «έφυγε» από κοντά μας. Η λύπη μας είναι μεγάλη. Καλό ταξίδι, Γιάννη».

«Ο Γιάννης Καψής υπήρξε μια εμβληματική μορφή που άφησε το αποτύπωμά της στη δημοσιογραφία, την αντίσταση κατά της δικτατορίας και την πολιτική ζωή» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ο αγαπημένος μας Γιάννης, υπήρξε ένας ενεργός δημοκράτης πολίτης που βρισκόταν πάντα στις επάλξεις των αγώνων της προοδευτικής δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ένας άξιος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου με ξεχωριστή συμβολή και ήθος».

«Αποχαιρετούμε έναν ακέραιο άνθρωπο, έναν κορυφαίο δημοσιογράφο, έναν διαχρονικά συνεπή αγωνιστή.Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει το συλλυπητήριο μήνυμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνιστής για τα δημοκρατικά ιδεώδη

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Καψή: "Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του Γιάννη Καψή. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γ. Καψής αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά ιδεώδη, για τα οποία και διώχτηκε από το καθεστώς της χούντας. Η σταδιοδρομία του στο χώρο της δημοσιογραφίας περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές επιτυχίες που τον καθιέρωσαν ως έναν από τις πιο εξέχουσες μορφές της γενιάς του στον χώρο των ΜΜΕ. 

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

ΝΔ: Πορεύθηκε με ήθος και τόλμη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του Γιάννη Καψή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Γιάννης Καψής σε όλη τη διαδρομή του πορεύθηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη και άφησε το στίγμα του στο δημοσιογραφικό στίβο και την πολιτική ζωή του τόπου. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».
ΚΚΕ: Σημαντικός και έντιμος άνθρωπος

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Καψή εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και  στους οικείους του Γιάννη Καψή έστειλε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας ότι: «Ο  δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα, τον Γιάννη Καψή  έναν σημαντικό και έντιμο άνθρωπο, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου».    

Ποτάμι: Άφησε το αποτύπωμα του στον Τύπο και την πολιτική

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι: O Γιάννης Καψής ήταν από τις σημαντικές μορφές της δημοσιογραφίας. Άνθρωπος οξύνους, δημιουργικός και δημοκρατικός άφησε το αποτύπωμά του και στον χώρο του Τύπου αλλά και στον χώρο της πολιτικής, όπου χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις για τη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στον Παντελή, τον Μανώλη και την οικογένειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιάννης Καψής

SHARE:

24Media Network