Σύμφωνο Συμβίωσης: Ο Καμμένος δεν είναι ομοφοβικός, αλλά έκανε αστείο με... καμήλες και κτηνοβασία

Σύμφωνο Συμβίωσης: Ο Καμμένος δεν είναι ομοφοβικός, αλλά έκανε αστείο με... καμήλες και κτηνοβασία

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας «Στον Ενικό», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο σύμφωνο συμβίωσης. Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις (Vid)

Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο Πάνος Καμμένος στην εκπομπή του STAR «Στον Ενικό». Ωστόσο προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του περί κτηνοβασίας,  μιλώντας για το σύμφωνο συμβίωσης.

Ερωτηθείς σχετικά από τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και το εάν θα υπάρχει και δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ίδια πόλη, ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι στρατιωτικοί είναι Έλληνες πολίτες και πως ό,τι ισχύσει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύσει και για αυτούς.

Μάλιστα, όταν του έφερε ως παράδειγμα τον Μπάρακ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, πήρε την ακόλουθη απάντηση περί… καμήλας: "Καλά, ο Ομπάμα μπορεί και να τους παντρεύει αν θέλει. Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες, θέλει ο άλλος να πηγαίνει με σκύλο με γάτα, με καμήλα, με καμηλοπάρδαλη. Επειδή λοιπόν το κάνουν στη Γερμανία, θα θέλω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα;".

"Η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι προσωπικό θέμα του καθένα, δεν είμαι ομοφοβικός" δήλωσε, ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως για το σύμφωνο συμβίωσης οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν όταν έρθει στην οριστική του μορφή στη Βουλή, συναρτώντας την απόφαση του ιδίου και του κόμματός του με τη θέση που θα λάβει επί του θέματος η Εκκλησία της Ελλάδας.

"Να δούμε τι θα πει η Εκκλησία της Ελλάδος. Να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή και τι θα πει. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι η Εκκλησία ήταν η πρωτοποριακή και χωρίς μεσαιωνικά δείγματα και πιστεύω πως αυτά που θα αποφασίσει θα βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού", τόνισε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετοι στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Τι είπε για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους

Αναφορικά με το ζήτημα της σχέσης Εκκλησίας-Κράτους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν πιστεύει στον διαχωρισμό τους.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για την πρόταση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία αλλά και να μετατραπεί το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής από αυτό, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: "Ποτέ δεν θα γίνει αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Και προσευχή και μάθημα θα γίνονται. Η ορθόδοξη πίστη είναι η επίσημη θρησκεία του Κράτους και ορίζεται από το Σύνταγμα. Ας βρεθεί πρώτα μια πλειοψηφία να το αλλάξει και μετά το βλέπουμε".

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ψέλλιζε στο υπουργικό συμβούλιο πως γνώριζε την πρόταση Σόιμπλε

"Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα 'στρώματα', και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Χαρακτήρισε το τρίτο Μνημόνιο ως "τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια", είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, συγκρούστηκε με τους δανειστές, ενώ αναφερόμενος στο "βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας" είπε οτι "το κλειδί για την απόφαση που έλαβε τελικά η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η 'λύση Σόιμπλε' που ήθελε την χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων".

Είπε ότι η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης "ήταν αντίθετη της εντολής του Ιανουαρίου και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες".

"Η εύκολη λύση", πρόσθεσε, "θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλάξαμε πολιτική. Έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός".

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά με πρώτο την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε στα πρώτα δύο Μνημόνια με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, πέτυχε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος της χώρας, και παρά στην απαίτηση των δανειστών για περικοπές 500 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της άμυνας "δεν έκοψαν ούτε ένα ευρώ".

Επισημαίνοντας ότι η συμφωνία που "αποτελεί ελληνική πρόταση", έτυχε της στήριξης τόσο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσο και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πρόσθεσε ότι "ουσιαστικά η Ελλάδα ανέτρεψε την επικυριαρχία της Γερμανίας, ενώ ήδη τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ισπανία διαφαίνονται τάσεις αλλαγής".

Είπε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης "ψέλλιζε στο υπουργικό συμβούλιο πως γνώριζε την πρόταση Σόιμπλε", χωρίς όμως να έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση επ' αυτής προς το υπουργικό συμβούλιο, με την ελληνική κυβέρνηση να μαθαίνει γι' αυτήν "επίσημα το καλοκαίρι, τότε ζητήσαμε την στήριξη των ΗΠΑ και της Γαλλίας".

Επίσης, ανέφερε ότι "οι Ευρωπαίοι δεν απείλησαν με 'αντιδημοψηφίσματα'".

Οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το PSI

Στην παρατήρηση "μήπως η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έκλεισε τις τράπεζες" εγκάλεσε τη "σημερινή αντιπολίτευση" ότι "παρακαλούσε την ΕΕ να κλείσει τις τράπεζες" καθώς και ορισμένα ΜΜΕ για δημιουργία κλίματος φόβου στους πολίτες.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για "διαπλοκή και διαφθορά που ελέγχουν το μιντιακό σύστημα" και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ "θα ελεγχθεί ο εκδότης που πήρε δάνεια, έχοντας για εγγύηση το ιστορικό του αρχείο", προσθέτοντας "την μια μέρα καλείται στον ανακριτή και την προηγούμενη έχει στοχοποιήσει τον υπουργό που θα μπορούσε να δώσει στοιχεία".

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, είπε ότι η κυβερνητική πρόταση μπορεί να κατατεθεί και νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, χαρακτήρισε την κατάσταση των ταμείων απογοητευτική και επισήμανε πως το PSI ήταν καταστροφικό γι' αυτά, προσθέτοντας οτι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το PSI, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να την συνυπογράψουν.

Δεσμεύθηκε, επίσης, οτι δεν θα υπάρξουν μειώσεις των κύριων συντάξεων.

Ανέφερε ότι τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υγιή παρά τις ζημιές που υπέστησαν από το PSI και ικανά να καλύψουν και τις συντάξεις και τα εφάπαξ, ενω ως μετοχικά, δεν "έχουν λόγο να εμπλακούν στην συζήτηση (για την ενιαιοποίηση των ταμείων)".

Ο κ. Καμμένος είπε οτι οι δανειστές ασκούν πιέσεις στον κ. Κατρούγκαλο, ενώ σε ερώτηση αν δεσμεύεται για μη περαιτέρω περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την διάσωση των ταμείων τους και για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για επιστροφή περικοπών, απάντησε ότι δίνει μάχη επ' αυτών.

Χαρακτηριστικά, δε απάντησε στον ερωτώντα "τι θέλετε, να ρίξω την κυβέρνηση; Θέλετε υπουργό 'Αμυνας τον Φίλη; Θέλετε υπουργό 'Αμυνας τον Θεοδωράκη;"

Σε ό,τι αφορά πάντως την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, είπε ότι "τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα στο υπουργείο Οικονομικών".

Στο θέμα των "κόκκινων δανείων", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο δίνει, πλέον, την δυνατότητα στις τράπεζες να διαπραγματευθούν με τον πολίτη και να κουρέψουν τα δάνεια, ενώ πρόσθεσε οτι θα υπάρξει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ερωτηθείς αν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η μείωση των αμυντικών δαπανών, απάντησε ότι έχει δεσμευθεί στο ΝΑΤΟ πως θα διατηρήσει τις αμυντικές δαπάνες σε ύψος 2% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι μια μείωση κατά 500 εκ. ευρώ θα συνιστούσε αθέτηση της δέσμευσης στο ΝΑΤΟ, άρα "ας συνεννοηθούν μεταξύ τους στις Βρυξέλλες".

Αναφορικά με διάφορες "μίζες" από εξοπλιστικά προγράμματα, παλαιότερα, ο κ. Καμμένος κάλεσε άπαντες "να φέρουν τα λεφτά πίσω (και αυτό) θα έχει συνέπειες στην ποινική τους μεταχείριση", ενώ διευκρίνισε οτι κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι συνοδεύοντας την υπουργό 'Αμυνας και τον υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας στο Φαρμακονήσι, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες παρενόχλησης από τουρκικά F-16 τα οποία αναχαίτισαν αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, υπογραμμίζοντας "αν (οι υπουργοί άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ) δεν το δουν, δεν καταλαβαίνουν αυτό που κατ' επανάληψη τους λέμε για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας".

Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί "είδαν επίσης ποιοί διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες" και κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

"Αν θέλουν να κάνουν περιπολίες στα εξωτερικά σύνορα, δηλαδή στα δικά τους χωρικά ύδατα, ας έλθουν να τις κάνουν", ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η Ελλάδα αν η Ρωσία ζητήσει αγκυροβόλιο ή υποστήριξη από αεροπορικές βάσεις, είπε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και "οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους".

Πρόσθεσε ότι αν υπάρχει συναίνεση του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα "δεν έχει πρόβλημα να παράσχει αγκυροβόλιο στον Μούδρο της Λήμνου στο ρωσικό ναυτικό, αν ζητηθεί".

Σαμαράς και Βενιζέλος χρησιμοποιούν "λαγούς" στην εσωκομματική κούρσα της ΝΔ

Ερωτηθείς για την εσωκομματική κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε την θλίψη του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, καθώς και την επιθυμία του για επιστροφή της ΝΔ στον κεντροδεξιό χώρο.

Πρόσθεσε ότι οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος σκέπτονται να δημιουργήσουν νέο κόμμα και χρησιμοποιούν "λαγούς" στην εσωκομματική κούρσα της ΝΔ για να συγκεντρώσουν βουλευτές.

Διατύπωσε την ευχή "να απαλλαγεί η ΝΔ από αυτήν την συμμορία", ενώ απαντώντας σε ερώτηση, αν θα συμμετείχε σε νέο κεντροδεξιό κόμμα με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, "κεφάλαιο που αρνείται να επιστρέψει", εκτιμώντας ταυτόχρονα πως "με την υφιστάμενη κατάσταση στην ΝΔ κανείς δεν θα ήθελε να προσπαθήσει σε ένα σπίτι που μαχαιρώνει ο ένας τον άλλο".

Ανέφερε δε, ότι στις τελευταίες εκλογές "ο Αντώνης Σαμαράς βοηθούσε τον Βασίλη Λεβέντη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σταύρο Θεοδωράκη".

Είπε οτι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη συμφέρει η ύπαρξη και λειτουργία δημοκρατικών δυνάμεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η κυβέρνηση αυτή έχει την έγκριση του ελληνικού λαού.

Ο κ. Καμμένος δεν στάθηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο "βοήθειας" από άλλες πολιτικές δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά "ο κ. Θεοδωράκης ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη για όσα έχει πει για αυτήν την κυβέρνηση και ας έλθει να βοηθήσει, η κ. Γεννηματά ας απομονώσει τον Βενιζέλο".

Στην ερώτηση "αν φύγουν τα βαρίδια από την ΝΔ, προτίθεστε να γίνετε αρχηγός της;", απάντησε "ας έλθουν στους ΑΝΕΛ, που δεν χρωστάμε και φράγκο, καλοδεχούμενοι οι βουλευτές, ιδιαίτερα εκείνοι που πληρώνουν αμαρτίες άλλων, ας έλθουν για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος".

Τέλος, ερωτηθείς για το Παλαιστινιακό, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. "Δεν θέλουμε να σπάσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν μπορώ να δεσμευθώ πριν αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Σύμφωνο Συμβίωσης
SHARE:

24Media Network