Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του ΔΝΤ ζητά ο Λεβέντης

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του ΔΝΤ ζητά ο Λεβέντης

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με αφορμή τις εξελίξεις από την διαρροή των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ, με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά από τον κ. Παυλόπουλο να συγκληθεί άμεσα Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επείγον

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αθήνα, 4 Απριλίου 2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες μέρες γινόμεθα μάρτυρες μιας εικόνας για τη χώρα που δεν είναι καθόλου κολακευτική. Αξιοποιώντας μια τηλεφωνική υποκλοπή ερχόμεθα ως χώρα σε σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυστυχώς και με την Ευρώπη. Και το χειρότερο, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις σχέσεις ΔΝΤ και Ευρώπης νομίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουμε οφέλη.

Επειδή κάτι τέτοιο μόνο διαπραγμάτευση δεν είναι και επειδή υπάρχει σαφής κίνδυνος να διαταράξουμε τις σχέσεις της χώρας μας και με τις δύο πλευρές με τελικό θύμα την Ελλάδα, η οποία ή θα υποχρεωθεί να υπογράψει ό,τι της ζητηθεί ή θα πάρει την άγουσα εκτός ΕΥΡΩ και επειδή εσείς με τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε είστε ο υπερασπιστής της κοινωνικής γαλήνης και της διεθνούς εικόνας της χώρας,

Σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη σύνοδο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται των συμφερόντων της χώρας και που εγγυώνται την προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Βασίλειος Λεβέντης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα