Συναντήσεις Μητσοτάκη με Σουλτς και Γιούνκερ: Η λύση του προσφυγικού είναι στην Τουρκία

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Σουλτς και Γιούνκερ: Η λύση του προσφυγικού είναι στην Τουρκία
DIMITRIS PAPAMITSOS_+306946384863

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζακ Κλοντ Γιούνκερ. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: "Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο Γιούνκερ - έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας - τις πρόσφατες εξελίξεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Επανέλαβα στον Πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια θέση μας, ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας δεν θα αποτελούσε καμία λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Διατύπωσα στον Πρόεδρο της Επιτροπής τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την εθνική πολιτική, την οποία η χώρα μας έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό.

Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει μια σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε.".

Και πρόσθεσε: "Το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, όμως, μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει - και αυτή - να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία θα πρέπει να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, όπου η Τουρκία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία. Και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο Ε.Ε. και Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, σε αυτήν του τη διάσταση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: