Με επίκεντρο τις επενδύσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρωσία

Με επίκεντρο τις επενδύσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρωσία
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα συναντάται με Μεντβέντεφ και Λαβρόφ, ενώ χθες μέσω του TASS έστειλε πρόσκληση για επενδύσεις- αποκρατικοποιήσεις. Ταυτόχρονα η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να αφήσει πίσω της την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

Με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της Δούμας Βλατσισλάβ Βολόντιν, συναντάται σήμερα, δεύτερη ημέρα του ταξιδιού του στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Μόσχα βρίσκονται οι οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία και ιδίως η αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών και η ανίχνευση του πεδίου για τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Με το βλέμμα βεβαίως στην ημέρα μετά τις εκλογές, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμώντας ότι είναι βέβαιη η νίκη της ΝΔ θέλει να ετοιμάσει το έδαφος για την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες αποτελούν μία από τους βασικούς πυλώνες του οικονομικού του προγράμματος και όπως ο ίδιος έχει πολλάκις πει, προϋπόθεση για την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Έτσι χθες ο κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο TASS έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις σε τουρισμό, εμπόριο, μεταφορές και ακίνητα, καθώς και για τη συμμετοχή της Ρωσικης Ομοσπονδίας στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για τους Ρώσους επενδυτές σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας με νόημα ότι η χώρα μας διαθέτει το know how ώστε να βοηθήσει τις ρωσικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να “βγουν” στις δυτικές αγορές. Φιλοδοξία του προέδρου της ΝΔ είναι προφανώς η Ελλάδα να αποτελέσει τη διόδο των Ρώσων προς τις δυτικές αγορές, χωρίς βεβαίως η αξιωματική αντιπολίτευση να εγκαταλείπει την προσήλωση της εξωτερικής της πολιτικής προς τη Δύση.

Ταυτόχρονα η ΝΔ θέλει να αφήσει οριστικά πίσω τη συζήτηση για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις και στάθηκε αφορμή για πυρά από το Μαξίμου. Το γεγονός ότι το γραφείο του πρωθυπουργού με χθεσινή του διαρροή επιχείρησε να στοχεύσει προσωπικά τον πρόεδρο της ΝΔ εξόργισε το Μοσχάτο, το οποίο αποφάσισε με επίσημη ανακοίνωση του να υπενθυμίζει ότι ο κ.Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ξεκαθαρίσει ότι δεν παρέχει καμία υπηρεσία προς το κόμμα και να διευκρινίσει ότι η κομματική ιδιότητα του πρώην βουλευτή έχει ανασταλεί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του. Υπενθυμίζεται ότι προχθές στελέχη της ΝΔ κάλυπταν τον κ.Γεωργιάδη επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για πολιτικό κανιβαλισμό και λέγοντας ότι η υπόθεση θα κριθεί στο εφετείο. Η γραμμή πλέον προς όλα τα στελέχη είναι ότι το θέμα έχει λήξει, με παραπομπή στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα