Συναντήσεις Παπούλια με Μεϊμαράκη και Δένδια για Χρυσή Αυγή

Συναντήσεις Παπούλια με Μεϊμαράκη και Δένδια για Χρυσή Αυγή
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Έντονη αντιπαράθεση των πολιτικών δυνάμεων για τη Χρυσή Αυγή. Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Παπούλιας

Με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως θα πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός της Βουλής.

Στο μεταξύ, έντονη αντιπαράθεση προκαλεί το θέμα σύγκλησης των πολιτικών αρχηγών, με την κυβέρνηση να επιμένει πως η υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι εντάσσει το σχεδιασμό κατά της Χρυσής Αυγής στον κομματικό και εκλογικό του σχεδιασμό.

Πρόβλημα δημιουργείται όμως και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς το ΠΑΣΟΚ με άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε διαφοροποιείται στο θέμα της σύσκεψης των αρχηγών και όχι μόνο, ενώ εξακολουθεί να κρατά ανοιχτό το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου ενώ στηρίζει το αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό, και λέει ευθέως ΝΑΙ, σε κάθε πρόταση που προωθεί αυτή την συνεργασία. Είμαστε θετικοί στις προτάσεις σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καλούμε και τα άλλα κόμματα να τολμήσουν. Να σκεφτούν και να ενεργήσουν με βάση τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου και να μην υποκύπτουν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε άτυπη ενημέρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα