Συνάντηση Γεννηματά - Γιούνκερ με φόντο τέλος προγράμματος - Σκοπιανό

Συνάντηση Γεννηματά - Γιούνκερ με φόντο τέλος προγράμματος - Σκοπιανό
KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

"Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες  τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν εποικοδομητικά στην εκπόνηση της επόμενης στρατηγικής για την ανάπτυξη για την Ελλάδα" ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες

Τον Πρόεδρο Γιούνκερ συνάντησε πριν από λίγο η Φώφη Γεννηματά. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας δύο μέρες πριν από το Eurogroup που θα συζητήσει για το τέλος του προγράμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν εποικοδομητικά στην εκπόνηση της επόμενης στρατηγικής για την ανάπτυξη για την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα στα επόμενα βήματα».

Επίσης «συζήτησαν το ρόλο της Ελλάδας ως πόλο σταθερότητας και συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια, και υπό το φως της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σχετικά με το ζήτημα του ονόματος», όπως σχολίασε η Κομισιόν.

Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

“Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια.

Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη.

Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής”.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης , μεταξύ άλλων , ο νέος προϋπολογισμός της Ε. Ε.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική συνοχής καθώς και για την μετανάστευση, με ειδική μέριμνα για την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής.

Συζητήθηκαν επίσης ο ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην ευρωβουλευτής κυρία Συλβάνα Ράπτη και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής καθηγητής κ. Π. Κ. Ιωακειμίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Γιούνκερ, Eurogroup, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεννηματά σε Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία σας

ADVERTISING

SHARE: