Συνάντηση Ν. Κεραμέως με την Πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση Ν. Κεραμέως με την Πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα
Συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την Πρεσβευτή Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Eurokinissi

Στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, βρέθηκαν οι ενδεχόμενες συνέπειες του Brexit και η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων.

Οι ενδεχόμενες συνέπειες του Brexit και η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με την πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, τη διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου, Αναστασία Ανδρίτσου και τη διευθύντρια Εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου, Μαρία Τσακάλη. Το υπουργείο χαρακτήρισε «εξαιρετικά γόνιμη» τη συνάντηση.

Επίσης, συζητήθηκαν και ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας στην Ελλάδα κολεγίων που διατηρούν συνεργασία με βρετανικά ιδρύματα. Επιπροσθέτως, εξετάσθηκαν δυνατότητες συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών φορέων των Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα εκπαιδευτικών πολιτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ανάπτυξης ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα