Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011. Στη φωτογραφία η Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τίνα Μπιρπίλη, αριστερά και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011. Στη φωτογραφία η Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τίνα Μπιρπίλη, αριστερά και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της "τακτοποίησης" των αυθαιρέτων. Σε καλό κλίμα,αλλά χωρίς συμφωνία η συνάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου με την Τ. Μπιρμπίλη. Δείτε τι δήλωσαν

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, είχε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Επισήμως, θέμα συζήτησης ήταν τα ενεργειακά και η ΔΕΗ, ωστόσο ο πραγματικός λόγος συνάντησης ήταν οι δηλώσεις-φωτιά της Τίνας Μπιρμπίλη για τα αυθαίρετα.

Η υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή της για την "τακτοποίηση" που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την αύξηση των εσόδων.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Μπιρμπίλη επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι "με τον Γιώργο μιλάμε καλά και συνεχώς και για όλα τα θέματα", ενώ σχετικά με τα αυθαίρετα παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι για τα αυθαίρετα δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις και πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε κοινές αρμοδιότητες των υπουργείων.

Το θέμα φυσικά δεν έχει κλείσει και αναμένονται και νέες συναντήσεις, καθώς το οικονομικό επιτελείο προσδοκά μεγάλα έσοδα από την "τακτοποίηση".

Πυροσβεστική παρέμβαση από την κυβέρνηση

Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης της κας Τίνας Μπιρμπίλη από την κυβέρνηση, αποσαφήνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε - αναφερόμενος στα αυθαίρετα - ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση, που θα λαμβάνει υπόψη και το περιβάλλον και δευτερευόντως τα έσοδα.

Παράλληλα τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει τροχοπέδη στο κρίσιμο - όπως το χαρακτήρισε - έργο που συντελείται.

"Η άποψη κανενός υπουργού δεν μπορεί να δεσμεύσει μία συλλογική κυβερνητική απόφαση", σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: "Ό,τι έχει να κάνει με επιλογές της κυβέρνησης, είναι απόφαση συλλογική και αυτό είναι ξεκάθαρο. Στο τέλος, αυτό που προέχει είναι η λήψη απόφασης σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο".

Και αποσαφήνισε ότι το θέμα των αυθαιρέτων "δεν είναι θέμα ούτε του Γ. Παπακωνσταντίνου, ούτε της Τ. Μπιρμπίλη, είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης", σε ένα πρόβλημα που "θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μπιρμπίλη μπλοκάρει το σχέδιο για τα αυθαίρετα

Τακτοποίηση και στα αυθαίρετα

SHARE:

24Media Network