Συνάντηση Παπούλια - Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠτΔ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠτΔ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) G4PHOTOS

Τις βασικές απόψεις και αιτήματα των πολύτεκνων άκουσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

Το προεδρείο και μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, δέχθηκε χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα βασικά αιτήματα-απόψεις που του έθεσαν, δηλαδή το δημογραφικό, το φορολογικό καθεστώς και το ζήτημα των μεταγραφών των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ.

"Οι πολύτεκνοι πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη εθνική απειλή είναι ο ακάθεκτος δημογραφικός κατήφορος", είπε απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος προσθέτοντας ότι, ενώ συμβαίνει αυτό, εξομοιώθηκαν φορολογικά οι πολύτεκνοι με τους άγαμους και τους άτεκνους.

Ο κ. Παπούλιας συμμερίστηκε τον προβληματισμό της Συνομοσπονδίας και απαντώντας τόνισε ότι "είναι ένας εθνικός κίνδυνος η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Και για τα επόμενα χρόνια δεν βλέπω πώς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πληγή της υπογεννητικότητας".

Όσον αφορά το φορολογικό καθεστώς που διέπει τους πολύτεκνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει προς την κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την έκπληξή του, όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν του ετέθη από την αντιπροσωπεία των πολυτέκνων το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών τους που φοιτούν στα ΑΕΙ.

"Το θέμα των μετεγγραφών των πολυτέκνων δεν έχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό. Μας υποχρεώνουν να νοικιάσουμε σπίτι, παρότι με μηδέν κόστος για το Δημόσιο μπορούμε να έχουμε τα παιδιά μας στο σπίτι μας", υποστήριξε ο κ. Φωτόπουλος. "Δεν λύθηκε αυτό; Με εκπλήσσει αυτό, γιατί είχα πάρει την υπόσχεση ότι θα ελύετο το θέμα", απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα εκ νέου στον υπουργό Παιδείας. Τέλος, είπε πως θα επικοινωνήσει και με τον υπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση των φορολογικών ζητημάτων των πολυτέκνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: