Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου. Βενιζέλος: Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου. Βενιζέλος: Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Sooc

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για την πορεία που έχει ήδη χαράξει η κυβέρνηση για την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα.

Στο τραπέζι βρέθηκαν όλα τα ανοικτά κρίσιμα ζητήματα εν όψει της επιστροφής της τρόικας, τη στιγμή που οι ενδοκυβερνητικές τριβές γίνονται αισθητές με την κόντρα ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παίρνει διαστάσεις.

Εκτός από τις εξελίξεις στην οικονομία στη συνάντηση στο Μαξίμου υπήρξε και προετοιμασία για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Τάχιστα» θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρρωση της αποψινής συνάντησης με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την αξιολόγηση της τρόικας, όσο και για τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς και σίγουρα μέχρι το Φεβρουάριο μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος και συμπλήρωσε:«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι».

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για την πορεία που έχει ήδη χαράξει η κυβέρνηση για την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους δανειστές, είπε ότι «δεν θα τινάξει τα πράγματα στον αέρα η τρόικα. «Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά μέχρι το ευρωπαϊκό συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

Δηλώσεις Χαρδούβελη

Ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει τάχιστα και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες στη Βουλή.

Επίσης είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.

Αύριο Πέμπτη (23/10), αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης στη Βουλή – χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο “τάχιστα” – είχαν ουσιαστικά προανήγγειλει νωρίτερα σήμερα, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους των δανειστών και μέσω ανταλλαγής email και τηλεδιασκέψεων επιδιώκει τις επόμενες μέρες έως τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής να κλείσει κρίσιμα ζητήματα.

Την ίδια ώρα η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι ότι αν δεν σημειωθεί χειροπιαστή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και δεν καταρτιστούν τεκμηριωμένα σχέδια για τα ανοιχτά κρίσιμα θέματα, δεν βλέπουν τον λόγο να επιστρέψουν για να συνεχιστούν εκ τους σύνεγγυς οι διαπραγματεύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα