Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για έγκριση του πακέτου μέτρων

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη,Πέμπτη 21 Ιούνιος 2012 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη,Πέμπτη 21 Ιούνιος 2012 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για το νέο πακέτο μέτρων

Συνάντηση το πρωί της Πέμπτης έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συνθέτουν την κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να εγκριθεί το τελικό πακέτο μέτρων.

Προηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης επαφές ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,  με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ .

Το πρωί της Τετάρτης άλλωστε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και τον ρόλο της σε σχέση με το κυβερνητικό έργο, ενώ ο κόσμος βρέθηκε στους δρόμους, διαμαρτυρόμενος για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που βρίσκονται προ των πυλών.

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν την Παρασκευή στο EuroWorking Group, την προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωζώνης.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα επανέλθουν μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελική διαπραγμάτευση του πακέτου μέτρων.

Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία για τα μέτρα, τότε το πακέτο θα πρέπει να ψηφιστεί έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από το τακτικό Eurogroup.

Το πακέτο μέτρων, για την αποφυγή διαρροών, θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στουρνάρας: "Διετής παράταση του Μνημονίου θα στοιχίσει 13 - 15 δισ. ευρώ"

Παζάρια με τροϊκανούς για διετή παράταση προσαρμογής

SHARE:

24Media Network